FIFA etterforsker lederen av det palestinske fotballforbundet for terrorstøtte

Etter at Palestinian Media Watch har sendt mange klager til det internasjonale fotballforbundet om Jibril Rajoubs støtte til terror, har organisasjonen endelig bestemt seg for å etterforske ham.
Den tidligere terrordømte palestinske idrettslederen og Fatah-politikeren Jibril Rajoub sto opp mot Israel under FIFAs verdenskongress fredag 29. mai. (Foto: Skjermdump fra FIFAs direkteoverføring på YouTube)
Den tidligere terrordømte idrettslederen Jibril Rajoub på talerstolen under FIFAs verdenskongress. (Foto: Skjermdump)

Det har nylig blitt kjent at det internasjonale fotballforbundet FIFA har startet en hemmelig etterforskning av formannen i det palestinske fotballforbundet, Jibril Rajoub. Han er mistenkt for å ha brutt FIFAs etiske regelverk ved å ha promotert og glorifisert terror, oppfordret til hat, vold og rasisme mot israelere, og for å ha forhindret at fotball blir brukt til å bygge broer for fred.

Palestinian Media Watch (PMW) har sendt mange klager om Rajoub til FIFA, men denne etterforskningen er basert på en rapport med tittel «Kick Terror Out of Football» som PMW sendte til FIFA i april 2017, skriver Jerusalem Post.

Etterforskningen har blitt offentlig kjent fordi et pro-palestinsk nettsted tidligere denne måneden lekket et brev, datert 8. januar 2019, som lederen for FIFAs etiske komité, Martin Ngoga, sendte til Rajoub. (les brevet under.)

I brevet blir Rajoub bedt om å svare på bevisene som PMW fremla i rapporten til FIFA.

«I den grad du måtte bestride en eller flere deler av klagen og påstandene, er du herved anmodet om å avgi en erklæring som angir hvert enkelt punkt, forklarer hvorfor du bestrider punktet, og en beskrivelse av ethvert og alle andre fakta som du vil anføre, oppklare, motstride, eller på annen måte skulle være relevant eller tvil om. Det vil si alle dokumenter, lister, eller opplysninger i din besittelse, varetekt, eller kontroll som støtter ditt standpunkt,» skriver Ngoga i brevet.

Med henvisning til PMWs dokumentasjon, skriver Ngoga at det finnes tilstrekkelig bevis for at Rajoub har brutt FIFAs etiske regelverk. Brevet sier også at Rajoub blir anklaget for å ha «personlig» promotert og glorifisert terrorister på en «aktiv og … passiv måte» og for å ha oppfordret Hamas til kidnappe soldater.

I brevet fikk Rajoub frist til 18. januar 2019 med å svare. Det er foreløpig ikke kjent om og hva han har svart.

Itamar Marcus er leder av Palestinian Media Watch. I helgen besøker han MIFFs europeiske Israel-konferanse. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)
Itamar Marcus leder Palestinian Media Watch. (Foto: Tor-Bjørn Nordgaard)

Direktør Itamar Marcus i PMW er glad for at FIFA har startet etterforskning av Rajoub. «Det er uverdig for FIFA at de tillater en person som støtter terror å ha noen som helst forbindelse til organisasjonen. I stedet for å bruke denne vakre sporten til å bygge broer og fremme fred og sameksistens, utnytter Rajoub stillingen til å oppfordre til vold, og til å fremme og glorifisere terrorisme. Jeg er håpefull om at FIFA nå – en gang for alle – permanent vil ekskludere Rajoub fra enhver posisjon i FIFA, og å fjerne denne flekken på internasjonal fotball,» sier Marcus i en kommentar til Jerusalem Post.

Relaterte saker:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise