Rakettangrepene i mai har krevd sitt femte offer

89 år gamle Rivkah Jamil ble alvorlig skadet da hun prøvde å løpe i sikkerhet.

Rivkah Jamil (89) er det femte dødsofferet etter rakettangrepene i begynnelsen av mai. (Foto: Privat)

En kvinne som ble alvorlig skadet da hun løp mot et bomberom i mai, da det ble skutt 700 raketter mot det sørlige Israel i løpet av 48 timer, døde søndag 7. juli av skadene hun pådro seg i evakueringen, skriver Times of Israel.

89 år gamle Rivkah Jamil fra Ashkelon prøvde å komme seg i sikkerhet fra rakettregnet, da hun ramlet og skadet ryggraden sin. Hun har siden vært innlagt på sykehus med alvorlige skader. Etter at hun søndag døde på sykehuset har antallet drepte i rakettangrepene i mai steget til fem. Det er det høyeste antallet drepte i rakettangrep fra den palestinske enklaven siden Gaza-krigen i 2014, som forøvrig startet 8. juli for nøyaktig fire år siden.

Jamil mistet sin ektemann i Jom kippur-krigen i 1973. Hun var mor til fem og bestemor til femten, ifølge israelske medier. Palestinske terrorister skjøt nesten 700 raketter mot det sørlige Israel i dagene 4. og 5. mai. En stor andel raketter ble skutt mot byen Ashkelon, som ligger like nord for Gaza.

Tre andre israelere ble drept i de omfattende rakettangrepene mot Sør-Israel. Moshe Agadi (58), Zaid al-Hamamdeh (47) og Pinchas Menachem Prezuazman (21) ble alle drept i rakettangrep. I tillegg ble Moshe Feder (60) drept da bilen hans ble truffet av en panservernmissil avfyrt fra Gaza.

Slik så det ut på innsiden av et bolighus i Ashkelon som ble truffet av en rakett lørdag morgen. (Foto: Det israelske politiet)
Slik så det ut på innsiden av et bolighus i Ashkelon som ble truffet av en rakett lørdag 4. mai. (Foto: Det israelske politiet)
Forrige artikkelNok en «sønn av Hamas» har forlatt terrorgruppen
Neste artikkelNå vet vi mye mer om dem som støtter boikott av Israel
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.