To pågrepet for drapet på tenåring

To palestinske fettere er mistenkt for å ha drept israelske Dvir Sorek (18).

To palestinske fettere er mistenkt for drapet på en jødisk tenåring. Her blir en av dem pågrepet. (Foto: IDF Spokesperson)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet kunngjorde i helgen at de har arrestert to palestinske fettere mistenkt for å ha knivstukket og drept den 18 år gamle jødiske studenten Dvir Sorek i forrige uke. Terrorangrepet skjedde utenfor den israelske bosetningen Migdal Oz på Vestbredden.

De to mistenkte terroristene er identifisert som Nasir Asafra (24) og Qassem Asafra (30) fra landsbyen Beit Kahil på Vestbredden. En av dem skal ha bånd til Hamas, men ingen av dem er tidligere pågrepet, skriver Yedioth Ahronot.

Fetterne lå og sov de ble pågrepet midt på natten. De skal ha vært svært overrasket over at israelske styrker hadde klart å spore dem opp så raskt.

– De åpnet øynene og så meg og flere andre soldater med trente hunder foran seg. De var helt i sjokk, med frykt i øynene. De kunne ikke tro at vi hadde funnet dem, sier soldaten som ledet pågripelsen av terroristene.

Nasirs bror Akrama og Qassems kone Ines ble også arrestert. De er mistenkt for å ha hjulpet fetterne etter at de hadde drept den israelske tenåringen.

Sorek ble funnet knivstukket og drept natt til torsdag 8. august. 18-åringen, som studerte på en religiøs skole, hadde reist til Jerusalem for å kjøpe en gave til sin rabbiner. På vei tilbake ble han brutalt overfalt og drept.

Venner og familier beskriver 19 år gamle Dvir Sorek som en god gutt som likte å skrive dikt og sanger. (Foto: Privat)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise