To israelske tenåringer alvorlig skadet i terrorangrep

De to tenåringene ble trolig påkjørt med vilje. Bilføreren ble skutt og drept.

Sikkerhetsstyrker og helsepersonell på stedet hvor terrorangrepet skjedde fredag 16. august. (Foto: Magen David Adom)

To israelere ble truffet av en bil da de stod og ventet på et busstopp utenfor bosetningen Elazar, like sør for Jerusalem, i det sentrale Vestbredden. Det israelske forsvaret omtaler hendelsen som terror, skriver Times of Israel.

En 17 år gammel gutt er alvorlig skadet, mens en 19 år gammel kvinne er hardt skadet. Tilstanden til 17-åringen blir omtalt som livstruende. De to tenåringene ble behandlet på stedet før de ble sendt til sykehus i Jerusalem. De to skadde skal være søsken.

Føreren av bilen ble skutt og drept av sikkerhetsstyrker på stedet.

Shlomo Ne’eman, leder av Etzion regionale råd, sier alt tyder på at det dreier seg om et terrorangrep, selv om bilen som traff de to tenåringene skal ha hatt israelske skilter.

– Jeg håper ikke vi er i ferd med å få en ny bølge av terror, sier han.

Elazar ligger like ved bosetningen Migdal Oz, hvor den 19 år gamle jødiske studenten Dvir Sorek ble knivstukket og drept i forrige uke. Torsdag var det også et terrorangrep i Gamlebyen i Jerusalem. To palestinske tenåringer gikk til angrep med kniv mot en gruppe politifolk. En av terroristene ble skutt og drept, mens den andre ble sendt til sykehus med alvorlige skader. En av politimennene som ble angrepet ble moderat skadet i terrorangrepet.

Forrige artikkelRashida Tlaib slipper inn i Israel på humanitært grunnlag
Neste artikkelSkoleeksempel på tendensiøs overskrift
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.