Nye rakettangrep fra Gazastripen

Det israelske forsvaret har svart på provokasjonen med å angripe flere Hamas-mål.
Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Terrorister på Gazastripen har avfyrt over 130 raketter mot Tel Aviv og det sentrale Israel. (Arkivfoto: IDF)

Sent onsdag kveld ble det igjen avfyrt en rakett fra Gazastripen mot Israel. Raketten eksploderte på et tomt område og ingen mennesker kom til skade. Det israelske forsvaret svarte på provokasjonen med å angripe flere Hamas-mål ved kysten av Gaza. Utover natten ble det avfyrt enda en rakett fra Gaza mot Israel. Israelske jagerfly gikk igjen på vingene for å svare på angrepet og enda flere Hamas-mål ble truffet, skriver Times of Israel.

– IDF vil fortsette å motsette seg ethvert forsøk på å skade den israelske sivilbefolkningen og holder terrorgruppen Hamas ansvarlig for alt som kommer fra Gazastripen, sier det israelske forsvaret i en uttalelse.

Rakettalarmen gikk i områdene tett på Gaza-grensen og beboerne måtte oppholde seg i bomberom store deler av natten. Ingen ble fysisk skadet.

Med nattens angrep er det nå seks raketter som er skutt mot Israel fra den palestinske enklaven i løpet av den siste uken. En rakett ble skutt mot det sørlige Israel fredag natt, mens tre raketter ble skutt mot Israel lørdag. Tre av prosjektilene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens en rakett landet utenfor et bolighus i byen Sderot. Raketten forårsaket lettere materielle skader og sjokkskader, men ingen personer ble fysisk skadet.

Det israelske forsvaret svarte på fredagens angrep med å bombe to Hamas-posisjoner på Gaza, men lørdagens angrep førte ikke til noe militært svar.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise