PA-president Abbas: «Vi skal marsjere inn i Jerusalem med millioner av krigere»

I en harmdirrende tale holdt lørdag 10. august kom palestinernes president Mahmoud Abbas både med fantasifulle påstander og alvorlige trusler om bruk av vold og terror mot Israel.
PA-president Mahmoud Abbas. (Skjermdump av video fra Youtube/Memri.org)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Palestinian Media Watch (PMW) skriver i en artikkel publisert 20. august at Abbas holdt talen i forbindelse med nedleggelsen av en krans på et monument for «martyrer» i den palestinske flyktningeleiren Jalazone, som ligger nord for Ramallah.

På den ene siden av monumentet vises logoen til Fatah sammen med en håndgranat, to kryssede rifler, og de palestinske selvstyremyndighetenes (PA) kart over «Palestina». Kartet dekker hele Israel inkludert Vestbredden og Gazastripen.

Her legger PA-president Mahmoud Abbas ned en krans på et monument til ære for såkalte “martyrer” i flyktningeleiren Jalazone. (Skjermdump fra Facebook)

Abbas sa i talen at palestinerne ikke kan fjernes fra sitt hjemland, og at alle bygninger oppført av den «sionistiske okkupasjonen» kommer til å bli ødelagt og ende på historiens skraphaug.

Videre påsto han at palestinerne er de egentlige «kanaanittene» som har bodd i «Palestina» i 5000 år. Påstanden om at dagens palestinere er etterkommere av folket som i bibelen blir kalles kanaanitter, gjentas ofte av det palestinske lederskapet. Det gjør de for å fremme forestillingen om at palestinerne har en eldgammel historisk tilknytning til landet Israel.

I denne talen gikk Abbas enda lenger, ettersom han erklærte at ethvert israelsk hus som er bygget på «kanaanittisk land,» det vil si hele Israel, kommer til å bli ødelagt. «Med Allahs vilje», la han til.

Han fortsatte, til applaus fra tilhørerne: «Uansett hvor mange hus og hvor mange bosetninger som de erklærer at de [planlegger å bygge] her og der – de skal alle bli ødelagt, med Allahs vilje».

Abbas avviste konferansene som ble avholdt i Warszawa, Polen i februar og i Manama, Bahrain i juni, og sa de var uakseptable for det palestinske folket.

Palestinernes sjefsforhandler Saeb Erekat sittende til venstre og PA-president Mahmoud Abbas i midten på arrangementet etter kransenedleggelsen. (Skjermdump fra Facebook)

Da Abbas sa at Jerusalem tilhører palestinerne, begynte publikum å rope taktfast mens de sang følgende slagord: «Til Jerusalem vi marsjerer, millioner av martyrer!» Dette var ett av tidligere PLO-leder og PA-president Yassir Arafats favorittslagord.

Deretter fortsatte Abbas: «Vi skal marsjere inn i Jerusalem – millioner av krigere. Vi skal rykke inn! Alle sammen, hele det palestinske folket, hele den arabiske nasjonen, den islamske nasjonen, og den kristne nasjonen».

PA-presidenten avviste at «palestinske martyrer» kan karakteriseres som terrorister. Han gjentok at familiene til «martyrer» og fengslede palestinere fortsatt kommer til å motta lønn fra selvstyremyndighetene. Han omtalte dem som «det mest verdifulle palestinerne har».

Abbas truet også med å bruke «alle midler», det vil si vold og terror, for å tvinge Israel til å overføre skatter og avgifter som landet samler inn på vegne av PA. På grunn av støtten selvstyremyndighetene gir til palestinske terrorister har Israel bestemt å holde tilbake det samme beløpet som PA utbetaler i terrorlønn.

Abbas hadde også en beskjed til innbyggerne på Gazastripen, der terrorgruppen Hamas har kontrollen. Han anklaget Hamas for å «handle til fordel for fienden [Israel] og ikke for Palestina». Likevel hevdet han at PA og Fatah bare ønsker å oppnå enighet.

En video av kransenedleggelsen og talen er tilgjengelig på PA-president Mahmoud Abbas’ offisielle Facebook-side.

Se utdrag av talen med engelsk teksting i denne artikkelen på Memris nettside.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise