Facebook-side har blitt stengt ned etter protestkampanje mot Fatahs hyllest av terrorister

Oppdatering 26. september: Fatah stengte ned sin egen Facebook-side i frykt for at den ville bli stengt permanent av Facebook.

Mahmoud Abbas på talerstolen i FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)
Mahmoud Abbas på talerstolen i FNs generalforsamling i 2014. (Foto: Amanda Voisard, FN)

Palestinian Media Watchs kampanje for å få stengt ned det palestinske Fatah-partiets side på Facebook ser nå ut til å ha blitt kronet med suksess. Kampanjen er blitt sterkt støttet av MIFFere i Norge, Danmark og Island.

Dersom man i dag klikker seg inn på lenken til Fatahs offisielle Facebook-side dukker følgene melding opp:

Fatah ledes av palestinernes president Mahmoud Abbas.

I begynnelsen av mars publiserte MIFF artikkelen Facebook må stenge Fatahs Facebook-side og 10. september publiserte vi artikkelen Facebook må slutte å være medskyldig i terror.

PA-president Mahmoud Abbas. (Skjermdump av video fra Youtube/Memri.org)

Tirsdag 10. september utga Palestinian Media Watch (PMW) en spesialrapport på 42 sider som dokumenterte hvordan Fatah på sin egen offisielle Facebook-side i løpet av det første halvåret av 2019 svært mange ganger har hyllet terrorister og oppmuntret palestinere til å gjennomføre terrorhandlinger.

I forbindelse med publiseringen av PMW-rapporten startet ACT.il en underskriftkampanje med tittelen #CloseFatahFB – Demand that Facebook Shut Down the Fatah-Facebook Terror Promotion Partnership. De siste to ukene har vi oppfordret MIFF-medlemmer og andre støttespillere til å være med på å skrive under på et brev som sendes til Brian Fishman i Facebook med krav om at Fatahs Facebook-side blir stengt ned. Han leder Facebooks globale anti-terrorgruppe.

I dag, 25. september klokken 13:00, har antallet sendte brev passert 3600.

Oppdatering torsdag 26. september:

Palestinian Media Watch skriver i dag at det var Fatah selv som stengte ned Facebook-siden. Årsaken skal ha vært at de fryktet den ville bli stengt ned permanent av Facebook. Times of Israel meldte i går at redaktøren for Fatahs Facebook-side, Munir Jaghoub, i en telefonsamtale med avisen sa at de av sikkerhetsgrunner hadde bestemt å midlertidig deaktivere Facebook-siden.

Munir Al-Jaghoub er redaktør for Fatahs side på Facebook. (Foto: PMW)
Munir Al-Jaghoub er redaktør for Fatahs side på Facebook. (Foto: PMW)

Jaghoub sa også at han og gruppen hans planlegger å aktivere siden igjen i fremtiden, uten å spesifisere når det vil skje.

Facebook bekreftet at de ikke hadde stengt ned siden. “Vi har mottatt rapporter om innhold som bryter reglene på denne siden, og som vi gjør med alle slike rapporter, holder på med å sjekke innholdet for å finne ut om det stemmer. Det var imidlertid ikke vi som deaktiverte denne siden,” sa en talsperson for Facebook i en uttalelse.

Et eksempel på innlegg på Fatahs Facebook-side fra oktober 2015. (Foto: PMW)
Et eksempel på innlegg på Fatahs Facebook-side fra oktober 2015. (Foto: PMW)
Forrige artikkelFN-rapport knytter BDS-bevegelsen til antisemittisme
Neste artikkelNetanyahu bedt om å danne regjering
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Geir Knutsen kom første gang til Midtøsten som FN-soldat i Libanon i 1984. Til sammen har han bodd i Libanon og Israel i over fire år. Han har vært medlem i MIFF siden 1988. Høsten 2013 begynte han i en deltidsstilling i MIFF og i full stilling fra januar 2016 til sommeren 2020.