Jihadister bygger raketter på Vestbredden

Raketter på Vestbredden vil kunne true millioner av mennesker i det sentrale Israel.

Jihad-cellen skal ha produsert en hjemmelaget rakett og rakettutskytningsrampe. Foreløpig er utstyret amatørmessig, men eksperter frykter at utstyret vil bli bedre. Da vil de kunne true millioner i sentrale Israel. (Foto: Skjermdump Channel 12)

Den islamske jihad-bevegelsen i Palestina, best kjent som Islamsk Jihad, har begynt å produsere på Vestbredden, ifølge den israelske TV-kanalen Channel 12. Hvis den palestinske terrorgruppen klarer å produsere raketter i hjertet av Vestbredden vil det kunne true millioner av innbyggere i sentrale Israel.

Ifølge TV-kanalen ble tre personer i en av terrorcellene til Islamsk Jihad nylig pågrepet i den palestinske byen Tulkarem av palestinske sikkerhetsstyrker. Sikkerhetsstyrkene tok beslag i en prototype som cellen hadde produsert. Rakettene er foreløpig amatørmessig, men frykten er at de vil forbedres.

På stedet ble det også funnet en libanesisk manual for produksjon av raketter. Det er uklart om denne kom fra den Hizbollah eller fra Islamsk Jihad. Begge terrorgruppene støttes av den islamske republikken Iran.

Islamsk Jihad har også stått bak mye av volden som har kommet fra Gaza de siste månedene. Gruppen har stått bak flere rakettangrep og i august forsøkte fire tungt væpnede terrorister å infiltrere Israel. Terroristene ble stoppet, men Israel tror gruppen er ute etter å starte en ny krig i regionen.

Islamsk Jihad den nest største terrorgruppen på Gaza etter Hamas, men førstnevnte regnes som enda mer ekstrem. De har heller ikke de samme forpliktelsene overfor innbyggerne i den palestinske enklaven som Hamas. De har derfor mindre å tape i tilfelle det skulle bryte ut en ny krig.

Islamsk Jihad er en islamistisk og nasjonalistisk organisasjon som kjemper mot Israels eksistens. De ønsker heller ingen politisk dialog med Israel. I likhet med Hamas får gruppen flere hundre millioner kroner i året av Iran.

Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Forrige artikkelNytt lokallag: MIFF Bjørnafjorden
Neste artikkelBak masken: Antisemittismen bak “Boikott Israel”-bevegelsen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.