Jihadister bygger raketter på Vestbredden

Jihad-cellen skal ha produsert en hjemmelaget rakett og rakettutskytningsrampe. Foreløpig er utstyret amatørmessig, men eksperter frykter at utstyret vil bli bedre. Da vil de kunne true millioner i sentrale Israel. (Foto: Skjermdump Channel 12)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den islamske jihad-bevegelsen i Palestina, best kjent som Islamsk Jihad, har begynt å produsere på Vestbredden, ifølge den israelske TV-kanalen Channel 12. Hvis den palestinske terrorgruppen klarer å produsere raketter i hjertet av Vestbredden vil det kunne true millioner av innbyggere i sentrale Israel.

Ifølge TV-kanalen ble tre personer i en av terrorcellene til Islamsk Jihad nylig pågrepet i den palestinske byen Tulkarem av palestinske sikkerhetsstyrker. Sikkerhetsstyrkene tok beslag i en prototype som cellen hadde produsert. Rakettene er foreløpig amatørmessig, men frykten er at de vil forbedres.

På stedet ble det også funnet en libanesisk manual for produksjon av raketter. Det er uklart om denne kom fra den Hizbollah eller fra Islamsk Jihad. Begge terrorgruppene støttes av den islamske republikken Iran.

Islamsk Jihad har også stått bak mye av volden som har kommet fra Gaza de siste månedene. Gruppen har stått bak flere rakettangrep og i august forsøkte fire tungt væpnede terrorister å infiltrere Israel. Terroristene ble stoppet, men Israel tror gruppen er ute etter å starte en ny krig i regionen.

Islamsk Jihad den nest største terrorgruppen på Gaza etter Hamas, men førstnevnte regnes som enda mer ekstrem. De har heller ikke de samme forpliktelsene overfor innbyggerne i den palestinske enklaven som Hamas. De har derfor mindre å tape i tilfelle det skulle bryte ut en ny krig.

Islamsk Jihad er en islamistisk og nasjonalistisk organisasjon som kjemper mot Israels eksistens. De ønsker heller ingen politisk dialog med Israel. I likhet med Hamas får gruppen flere hundre millioner kroner i året av Iran.

Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)
Terrorister fra Islamsk Jihad på Gaza i aksjon. (Illustrasjonsfoto: CC BY-SA Amir Farshad Ebrahimi / Flickr.com.)


Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag