Rinas drapsmenn er tatt

Terrorcellen som stod bak terrordrapet på Rina Shnerb er tatt.

Rina Shnerb (17) ble drept i et palestinsk terrorangrep fredag 23. august 2019. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel ble drept i et terrorangrep fredag 23. august. Hennes 19 år gamle bror ble også alvorlig skadet i angrepet. I tillegg ble hennes far skadet da en nedgravd bombe ble fjernutløst.

Palestinian Media Watch følger palestinske medier og sosiale medier tett, men rapporterer at de ikke har funnet noen fordømmelse av terrorangrepet fra palestinske politikere eller tjenestemenn. De offisielle palestinske mediene har derimot, på falsk grunnlag, hevdet at Rina var «soldat» og en «bosetter». Rina var ikke soldat og bodde i Lod i Israel. MIFF har oppfordret regjeringen til å kreve at palestinerne fordømmer terrordrapet på Rina.

Lørdag 28. september kunne israelske medier melde at Rinas drapsmenn er arrestert. En tremannsgruppe tilknyttet terrororganisasjonen PFLP skal ha planlagt og gjennomført angrepet, ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Leder for terrorcellen er Samer Mina Salim Arbid (44), som tidligere har vært fengslet for terroraktivitet under den andre intifadaen. For noen dager siden ble han lagt inn på sykehus etter et forhør av Shin Bet. Amos Harel i Ha’aretz fryker at noe kan ha gått galt i forbindelse med forhøret. Shin Bet skal ha innhentet godkjenning [til å bruke tøffere forhørsmetoder] på bakgrunn av mistanke om at terrorcellen til Arbid hadde flere bomber klargjort for angrep, skriver Jerusalem Post. Kanal 13 i Israel melder at Arbid fikk behandling for hjerteproblemer.

Forrige artikkelDen ultraortodokse fembarnsmoren som vinner maratonløp
Neste artikkelIransk toppgeneral: Å ødelegge Israel er nå «et oppnåelig mål»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.