Hvorfor gikk millioner fra norske skattebetalere til organisasjoner med Rinas drapsmann på lønningslisten?

Samer Arbid var ansatt og tilknyttet to organisasjoner som de siste årene har mottatt norske skattebetaleres penger.
17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel ble drept i et terrorangrep fredag 23. august. (Foto: Privat)

17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel ble drept i et terrorangrep fredag 23. august. Hennes 19 år gamle bror ble også alvorlig skadet i angrepet. I tillegg ble hennes far skadet da en nedgravd bombe ble fjernutløst.

Palestinian Media Watch følger palestinske medier og sosiale medier tett, men rapporterer at de ikke har funnet noen fordømmelse av terrorangrepet fra palestinske politikere eller tjenestemenn. De offisielle palestinske mediene har derimot, på falskt grunnlag, hevdet at Rina var «soldat» og en «bosetter». Rina var ikke soldat og bodde i Lod i Israel. MIFF har oppfordret regjeringen til å kreve at palestinerne fordømmer terrordrapet på Rina.

Norge burde ha ekstra god grunn til å gå nærmere inn i denne saken. For det viser seg at leder for PFLP-terrorcellen som stod bak dette barnemordet, Samer Arbid, har vært regnskapsfører for den palestinske organisasjonen Addameer og finansdirektør for Union of Agricultural Work Committees på Vestbredden i 2015. Det virker som om Arbid var tilknyttet UAWC helt fram til i år.

Hva har så Norge med dette å gjøre?

I 2015 og 2016 ga Norge til sammen 1,8 millioner kroner i bistand til Addameer.

Fra 2016 til 2019 har Norge gitt mellom 11 og 13 millioner kroner årlig til et prosjekt for «demokratisk utvikling i Palestina» ledet av Union of Agricultural Work Committees. Pengene til UAWC er kanalisert gjennom Norsk Folkehjelp.

Den israelske organisasjonen NGO Monitor sendte 10. oktober spørsmål i denne saken til Norges ambassadør i Israel Jon Hanssen-Bauer.

– Hvilke undersøkelser gjør det norske utenriksdepartementet for å sikre at deres skattebetalers penger ikke går til organisasjoner knyttet til væpnede grupper? spør NGO Monitor.

Både UAWC og Addameer har i en årrekke hatt tette bånd til PFLP, en gruppe som EU har på sin terrorliste. Arbids dobbeltrolle – som ansatt direkte eller indirekte lønnet av norske bistandspenger, og som bombeterrorist – bekrefter bare dette nok en gang. NGO Monitor har bedt den norske ambassadøren svare innen 6. november 2019.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise