Hvorfor gikk millioner fra norske skattebetalere til organisasjoner med Rinas drapsmann på lønningslisten?

Samer Arbid var ansatt og tilknyttet to organisasjoner som de siste årene har mottatt norske skattebetaleres penger.

17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel ble drept i et terrorangrep fredag 23. august. (Foto: Privat)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

17 år gamle Rina Shnerb fra Lod i Israel ble drept i et terrorangrep fredag 23. august. Hennes 19 år gamle bror ble også alvorlig skadet i angrepet. I tillegg ble hennes far skadet da en nedgravd bombe ble fjernutløst.

Palestinian Media Watch følger palestinske medier og sosiale medier tett, men rapporterer at de ikke har funnet noen fordømmelse av terrorangrepet fra palestinske politikere eller tjenestemenn. De offisielle palestinske mediene har derimot, på falskt grunnlag, hevdet at Rina var «soldat» og en «bosetter». Rina var ikke soldat og bodde i Lod i Israel. MIFF har oppfordret regjeringen til å kreve at palestinerne fordømmer terrordrapet på Rina.

Norge burde ha ekstra god grunn til å gå nærmere inn i denne saken. For det viser seg at leder for PFLP-terrorcellen som stod bak dette barnemordet, Samer Arbid, har vært regnskapsfører for den palestinske organisasjonen Addameer og finansdirektør for Union of Agricultural Work Committees på Vestbredden i 2015. Det virker som om Arbid var tilknyttet UAWC helt fram til i år.

Hva har så Norge med dette å gjøre?

I 2015 og 2016 ga Norge til sammen 1,8 millioner kroner i bistand til Addameer.

Fra 2016 til 2019 har Norge gitt mellom 11 og 13 millioner kroner årlig til et prosjekt for «demokratisk utvikling i Palestina» ledet av Union of Agricultural Work Committees. Pengene til UAWC er kanalisert gjennom Norsk Folkehjelp.

Den israelske organisasjonen NGO Monitor sendte 10. oktober spørsmål i denne saken til Norges ambassadør i Israel Jon Hanssen-Bauer.

– Hvilke undersøkelser gjør det norske utenriksdepartementet for å sikre at deres skattebetalers penger ikke går til organisasjoner knyttet til væpnede grupper? spør NGO Monitor.

Både UAWC og Addameer har i en årrekke hatt tette bånd til PFLP, en gruppe som EU har på sin terrorliste. Arbids dobbeltrolle – som ansatt direkte eller indirekte lønnet av norske bistandspenger, og som bombeterrorist – bekrefter bare dette nok en gang. NGO Monitor har bedt den norske ambassadøren svare innen 6. november 2019.

Forrige artikkelRyddeaksjon for korallene ved Eilat
Neste artikkelKom for å høre Revital Yakin-Karkovsky avsløre boikottbevegelsen på MIFF Forum
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.