Rakettangrep mot Tel Aviv og andre byer

Flere titalls raketter ble avfyrt mot Israel fra Gazastripen tirsdag morgen.

Et bolighus i byen Netivot ble truffet av en rakett fra Gaza. Huset fikk store materielle skader, men ingen ble skadet.

Siden tirsdag morgen er det avfyrt rundt 70 raketter fra Gazastripen mot Israel, etter at det israelske forsvaret drepte den mektige militære lederen Baha abu al-Ata i Islamsk Jihad i et luftangrep, skriver nettavisen Times of Israel.

Islamsk Jihad har stått bak flere titalls rakettangrep mot Israel det siste halvåret, senest i begynnelsen av november. Det israelske forsvaret skal ha gitt den palestinske terrorgruppen en klar advarsel om at det ville få store konsekvenser hvis ikke angrepene stanset. Ifølge forsvaret skal al-Ata ha planlagt nye terror- og rakettangrep mot den israelske sivilbefolkningen.

– Vi prøvde å gi Al-Ata og Islamsk Jihad beskjed om at vi var klar over hans handlinger og å overtale ham til å stanse disse angrepene. Disse advarslene var tydeligvis ikke vellykkede, forklarer IDF-talsmann Jonathan Conricus.

Det var klokken 04.00 tirsdag morgen at det israelske forsvaret angrep boligen som al-Ata befant seg i med presisjonsraketter. I tillegg til al-Ata ble en kvinne drept og to personer skadet, ifølge helsemyndighetene på Gaza.

– Vi gjennomførte angrepet fordi vi ikke hadde noe annet valg, sier Conricus.

Baha abu al-Ata (til høyre) ble drept i et israelsk angrep tirsdag 12 .november. (Foto: Det israelske forsvaret)

Rakettalarmen begynte å ule i det sørlige Israel rundt klokken 06.00 lokal tid. Flere byer som Ashdod og Ashkelon ble angrepet. Senere gikk også rakettalarmen i Tel Aviv-området, hvor flere millioner mennesker bor.

Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned minst 60 av rakettene, mens flere landet i ubefolkede områder. Noen raketter forårsaket materielle skader. Blant annet fikk et bolighus i Sderot store skader i angrepet. En fabrikk i byen ble også truffet. Et bolighus i byen Nevrot ble totalskadet.

En rakett skal også ha eksplodert på hovedveien nær kystbyen Ashdod. Her skal minst én person være lettere skadet. Ellers er det kommet mange meldinger om skader i forbindelse med panikken som rakettangrepene har skapt. En åtte år gammel jente ble funnet bevisstløs og uten puls, men redningsmannskaper greide å redde livet hennes.

Både skoler og arbeidsplasser i Tel Aviv-området er stengt på grunn av den spente situasjonen. Også lenger sør i Israel holder skolene og arbeidsplasser stengt. Foreløpig går flytrafikken ved Ben Gurion-lufthavn som normalt.

Det er første gang siden 2014 at skoler og arbeidsplasser i Tel Aviv stenges.

Forrige artikkelJordan ville ikke feire jubileet for fredsavtalen med Israel
Neste artikkelAftenposten: Norge støtter skolepensum som fremmer jihad
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.