IDF: – Vi har rammet Islamsk Jihad hardt

Det israelske forsvaret har gjennomført en rekke luftangrep mot Islamsk Jihad på Gaza.
Her blir hjemmet til lederen i Islamsk Jihad bombet av IDF. Huset ble også brukt til våpenlager. (Foto: Skjermdump)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad har siden tirsdag morgen avfyrt over 300 raketter mot sivilbefolkningen i Israel. Det israelske forsvaret har svart med å bombe flere terror-mål på Gazastripen. Nå har de israelske angrepene rammet terrorgruppen så hardt at de må omorganisere seg.

Minst elleve terrorister er drept i israelske angrep, de fleste fra Islamsk Jihad. Flere ble drept mens de var i ferd med å avfyre nye raketter mot Israel. Våpenfabrikker og våpenlagre tilhørende terrorgruppen er også blitt bombet. Det har også boligene til høytstående medlemmer av gruppen.

– Islamsk Jihad ble rystet tirsdag da vi angrep lederne for rakettangrepene, men vi regner med at de omgrupperer og fortsetter angrepene utover onsdagen, sier en ikke-navngitt talsperson for det israelske forsvaret.

Selv om terrorgruppen har avfyrt store mengder raketter mot Israel har rakettforsvaret Iron Dome klarte å stanse rundt 90 prosent av rakettene på vei mot befolkede områder. Rakettene som ikke er blitt stanset av rakettforsvaret har forårsaket store materielle skader, men ingen menneskeliv har så langt gått tapt, skriver avisen Yedioth Ahronot.

Islamsk Jihad avfyrer raketter mot Israel rundt hver sjuende minutt. Det gjør de for å kunne holde konflikten gående så lenge som mulig. Gruppen måler sin styrke i hvor lenge de kan holde konflikten med Israel gående.

Så langt har ikke Hamas, som er den største terrorgruppen på Gaza, involvert seg i konflikten. Ingen av de drepte har tilhørt terrorgruppen Hamas. Israel prøver å unngå at også Hamas blir dratt med inn i konflikten.

– Men det er en veldig ømfintlig situasjon. Vi fortsetter å forberede oss på en eskalering, men vi håper at den ikke kommer, forklarer IDFs talsperson.

Israel har foreløpig ikke kalt inn reservestyrker, men store mengder stridsvogner er flyttet til Gaza-grensen i tilfelle situasjonen eskalerer.

Islamsk Jihad sier onsdag ettermiddag at en våpenhvile ikke er aktuelt.

Her blir huset til en av lederne i Islamsk Jihad bombet av IDF:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise