– Vi skal drepe hver eneste jøde

Målet til Islamsk Jihad er å utslette jødene. Så skal de ta de kristne.

To terrorister fra Islamsk Jihad forteller om at de ønsker å drepe alle jøder. (Foto: Skjermdump)

Den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad sier «de er i krig med Israel», etter at det israelske forsvaret gjennomførte et målrettet luftangrep og drepte den militære lederen Baha abu al-Ata natt til tirsdag. Ifølge det israelske forsvaret var al-Ata i ferd med å gjennomføre nye terrorangrep mot Israel, til tross for at han var advart om at det ville få store konsekvenser.

– Vi prøvde å gi Al-Ata og Islamsk Jihad beskjed om at vi var klar over hans handlinger og å overtale ham til å stanse disse angrepene. Disse advarslene var tydeligvis ikke vellykkede, sier IDF-talsmann Jonathan Conricus.

Det israelske forsvaret utførte angrepet før al-Ata kunne angripe Israel.

– Vi gjennomførte angrepet fordi vi ikke hadde noe annet valg, sier Conricus.

Men hvem er Palestinsk Islamsk Jihad? Terrorgruppen er nest størst på Gazastripen etter Hamas. De har rundt 8000 militante i sine rekker og støttes direkte av Iran. De siste årene har de bygget seg opp et stort arsenal av raketter, blant annet med hjelp av iranske eksperter. I løpet av det siste halvåret har de stått bak flere rakettangrep mot sivilbefolkningen i Israel.

Blant annet sendte de raketter mot en musikkfestival i Sderot i september.

Who is the Islamic Jihad?

Islamic Jihad doesn't want you to see this video. But we're going to post it anyway.

Publisert av Israel Defense Forces Onsdag 13. november 2019

De regnes som enda mer ekstreme enn Hamas, og i en dokumentar laget av den fransk-israelske journalisten Pierre Rehov kommer det tydelig frem hvor ekstrem grupperingen er. Gjennom flere intervjuer med terrorister i Islamsk Jihad eksponeres terroristene deres radikale og ekstreme holdninger.

– Med Allahs hjelp skal vi jage jødene fra Palestina og Det hellige tempelet. Hvis de ikke overgir seg til islam, selv om de reiser til verdens ende, så skal vi jage dem og drepe dem, sier en av terroristene fra Islamsk Jihad.

Videre forteller han at etter at jødene er tatt står de kristne for tur.

– Så skal vi kalle alle kristne til islam, fordi islam er den eneste religionen med medfølelse, sier terroristen videre i intervjuet.

En annen som blir intervjuet har en oppfordring til andre islamske krigere.

– Fortsett å drep jødene til det ikke er flere igjen av dem, sier terroristen.

Hele dokumentaren om terrorgruppen Islamsk Jihad ser du her:

Forrige artikkelAmnesty tatt i blank løgn
Neste artikkelMads Gilbert er tilbake i Gaza med blodige bilder
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.