IDF bekrefter Gaza-våpenhvile

Men torsdag formiddag sendes det fortsatt raketter fra Gaza.

Redningsmannskaper på stedet hvor en rakett har eksplodert i byen Sderot. Dette var før våpenhvilen. (Foto: MDA)

Det israelske forsvaret bekrefter torsdag formiddag at det er inngått en våpenhvile med Islamsk Jihad. Livet er sakte, men sikkert i ferd med å returnere til normalen. De fleste skoler og arbeidsplasser i Israel er åpnet.

Likevel kommer det fortsatt meldinger om nye rakettangrep fra Gaza.

Siden tirsdag morgen har den palestinske terrorgruppen avfyrt rundt 450 raketter mot Israel. Det israelske rakettforsvaret Iron Dome har klart å stanse de fleste rakettene, men langt fra alle. Flere bolighus, bygninger og veier er påført store materielle skader, men ingen menneskeliv har gått tapt.

Som denne videoen viser har det i flere tilfeller bare vært flaks:

Over 60 israelere har fått medisinsk behandling, de fleste for lettere skader. En åtte år gammel jente fikk hjertestans da familien måtte flykte fra rakettregnet, men redningsmannskaper skal ha klart å redde livet hennes.

Ifølge det Hamas-drevne helsevesenet på Gaza er 32 palestinere drept. Det israelske forsvaret sier de fleste drepte var terrorister som avfyrte raketter mot Israel. «Vi har påført Islamsk Jihad et hardt slag», sier IDF.

Men også noen sivile er drept i kamphandlingene. Det israelske forsvaret sier Islamsk Jihad bruker private boliger på Gaza som våpenlagre. IDF-talsmann Jonathan Conricus mener terroristene bruker familiene som levende skjold.

– Alle våre operasjoner er grundig vurdert, proporsjonale og har bare vært fokusert på militære mål tilhørende Islamsk Jihad, sier IDF-talsmannen.

Hamas har ikke deltatt i kamphandlingene. Den israelske ministeren Aryeh Deri mener det er et positivt tegn at Hamas ikke har involvert seg. Han mener det gir håp om en langvarig våpenhvileavtale med Hamas.

Redningsmannskaper ved et hus som har fått taket blåst av i et rakettangrep. (Foto: Magen David Adom)
Forrige artikkelHuitfeldt krever svar fra utenriksministeren om palestinske skolebøker
Neste artikkelTrosset rakettregnet – giftet seg i bomberom
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.