Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Trosset rakettregnet – giftet seg i bomberom

Dor og Orel Huri ga hverandre sitt ja i et bomberom foran 100 gjester. (Foto: Skjermdump Instagram)
Dor og Orel Huri ville ikke at terroristene skulle få ødelegge den store dagen deres.

Rakettene som haglet ned over Israel tirsdag 12. november satte en stopper for bryllupet til flere par som hadde leid lokaler som nå var under angrep fra Gaza. Den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad avfyrte flere hundre raketter mot Israel etter at det israelske forsvaret drepte den militære lederen Baha Abu al-Ata i et målrettet luftangrep tidlig tirsdag morgen.

Angrepene gjorde at IDFs hjemmekommando satte begrensninger på hvor mange mennesker som kan oppholde seg på samme sted flere steder i det sørlige Israel. Det gjorde at mange måtte endre bryllupsplanene sine.

Et brudepar hadde planlagt et stort selskap med over 1000 gjester, men de ønsket ikke at terroristene skulle få ødelegge dagen deres. De valgte derfor å flytte bryllupet til et bomberom, hvor de klarte å presse inn 100 gjester.

Det provisoriske bryllupet til Dor og Orel Huri havnet i offentlighetens søkelys takket være brudgommens mer kjente søster Karin Kleinberg, en kjent personlighet fra et populært israelsk TV-show, skriver Times of Israel.

Kleinberg, som har rundt 52.000 følgere på Instagram, la ut en melding om at bryllupet kunne bli avlyst. Det skulle vært avholdt i Netivot, byen hvor en rakett traff en bolig og forårsaket store materielle skader.

https://www.instagram.com/p/B4yBynBFEvf/

Brudeparet forsøkte å finne et nytt lokale til bryllupet som forhåpentligvis lå utenfor rakettenes rekkevidde, men de ga til slutt opp. Selv om de hadde drømt om et stort bryllup, ville de heller ikke avlyse hele bryllupet.

Så istedenfor 1000 gjester i en stor sal ble det 100 gjester i et bomberom. Paret sier at de vil avholde en større fest med venner og familie senere.

Også en rekke andre brudepar fikk hjelp av både kjente og ukjente til å avholde provisoriske bryllup andre steder i landet på grunn av rakettregnet.

Dette bilder vis en brud som måtte ta dekning på vei til sitt eget bryllup:


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart