Brudd på våpenhvilen – nye rakettangrep mot Israel

To raketter avfyrt mot Beersheva med 200.000 innbyggere.

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Slik ser det ut når raketter avfyres fra Gazastripen mot Israel. (Arkivfoto: IDF)

To raketter ble avfyrt mot Israel fra Gazastripen tidlig lørdag morgen, til tross for at det ble inngått en våpenhvile fredag morgen. Rakettene ble avfyrt mot Beersheva, den største byen i det sørlige Israel. Begge rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, skriver Times of Israel.

Fem personer måtte behandles for sjokk og fire for skader de pådro seg i forbindelse med evakueringen, men ingen skal være alvorlig skadet.

Det israelske forsvarte svarte på aggresjonen med å bombe flere Hamas-mål på Gazastripen. Det er første gang Israel rammer Hamas i denne runden med konflikt. Tidligere i uken rammet de kun mål tilhørende Islamsk Jihad, den nest største terrorgruppen på Gaza, siden de stod bak angrepene.

– Hamas har ansvaret for hva som skjer på Gazastripen og må bære konsekvensene av terrorangrep mot den israelske sivilbefolkningen, sier IDF.

Det er heller ikke kommet meldinger om skadde på palestinsk side lørdag.

Siden tirsdag morgen er det avfyrt over 450 raketter mot Israel fra Gaza. 58 israelere er lettere eller moderat skadet i angrepene. På palestinsk side er 34 personer drept. Israel sier minst 25 av de drepte var terrorister. Mange ble drept mens de var i ferd med å avfyre raketter mot Israel.

Denne videoen viser rakettangrepet mot Beersheva lørdag:

Forrige artikkelFærøyene vil trosse Danmark og åpne representasjonskontor i Jerusalem
Neste artikkelMIFF klager Utenriksdepartementet inn til Stortingets Ombudsmann for Forvaltningen
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.