Brudd på våpenhvilen – nye rakettangrep mot Israel

To raketter avfyrt mot Beersheva med 200.000 innbyggere.
Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Terrorister på Gazastripen har avfyrt over 130 raketter mot Tel Aviv og det sentrale Israel. (Arkivfoto: IDF)

To raketter ble avfyrt mot Israel fra Gazastripen tidlig lørdag morgen, til tross for at det ble inngått en våpenhvile fredag morgen. Rakettene ble avfyrt mot Beersheva, den største byen i det sørlige Israel. Begge rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, skriver Times of Israel.

Fem personer måtte behandles for sjokk og fire for skader de pådro seg i forbindelse med evakueringen, men ingen skal være alvorlig skadet.

Det israelske forsvarte svarte på aggresjonen med å bombe flere Hamas-mål på Gazastripen. Det er første gang Israel rammer Hamas i denne runden med konflikt. Tidligere i uken rammet de kun mål tilhørende Islamsk Jihad, den nest største terrorgruppen på Gaza, siden de stod bak angrepene.

– Hamas har ansvaret for hva som skjer på Gazastripen og må bære konsekvensene av terrorangrep mot den israelske sivilbefolkningen, sier IDF.

Det er heller ikke kommet meldinger om skadde på palestinsk side lørdag.

Siden tirsdag morgen er det avfyrt over 450 raketter mot Israel fra Gaza. 58 israelere er lettere eller moderat skadet i angrepene. På palestinsk side er 34 personer drept. Israel sier minst 25 av de drepte var terrorister. Mange ble drept mens de var i ferd med å avfyre raketter mot Israel.

Denne videoen viser rakettangrepet mot Beersheva lørdag:

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise