Islamsk Jihad tok i bruk en ny rakett med et enormt 300 kilos stridshode

De nye rakettene skal være utviklet med hjelp fra iranske ingeniører.

En av de nye rakettene til Islamsk Jihad forårsaket dette krater i Israel. (Foto: Skjermdump Channel 12)

Forrige uke avfyrte den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad over 450 raketter mot Israel. En av rakettene som ble tatt å bruk var et helt nytt våpen – en rakett med 300 kilo stridshode. Raketten forårsaket et stort krater i det sørlige Israel. Heldigvis traff den ikke et befolket området.

Raketten, med betydelig større sprengkraft enn de fleste rakettene avfyrt av terrorgruppen, eksploderte i et åpent område nær et israelsk lokalsamfunn tett på grensen til Gazastripen. Krateret som raketten etterlot var hele 16 meter bredt og to meter dypt, skriver Times of Israel.

Størrelsen og sprengkraften til raketten har overrasket Israel, som tror det nye våpenet ble utviklet lokalt på Gaza med bistand fra iranske ingeniører.

Islamsk Jihad har på flere områder klart å få større teknologisk utvikling enn Hamas, som er den desidert største terrorgruppen på Gaza. Likevel er rakettarsenalet til Islamsk Jihad på ingen måter i nærheten av Hizbollahs i Sør-Libanon. De har over 150.000 raketter tilgjengelig. Flere med enda større stridshode enn 300 kilo og noen raketter er også presisjonsstyrte.

I likhet med Hizbollah får Islamsk Jihad store pengebeløp fra Iran. Den palestinske terrorgruppen får flere milliarder kroner av Iran, som ønsker å bruke sine lojale støttespillere på Gaza, Libanon og andre steder til å avfyre tusenvis av raketter mot Israel i en eventuell framtidig konflikt.

Her er en video av rakettproduksjon som Islamsk Jihad selv har publisert:

Forrige artikkelStøre angriper USA for støtte til Israel
Neste artikkelJøder som bor og dyrker på tre prosent av Vestbredden kan umulig være et hinder for en fremforhandlet to-statsløsning
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.