IDF bombet våpenfabrikk på Gazastripen etter rakettangrep

Natt til torsdag ble det avfyrt en rakett fra Gazastripen mot Israel.

Her blir en av Hamas sine våpenfabrikker på Gazastripen bombet torsdag 19. desember. (Foto: Skjermdump video)

Israelske jagerfly angrep tidlig torsdag morgen en av våpenfabrikkene til Hamas nord på Gazastripen, ifølge palestinske medier. Angrepet skjedde etter at det først ble avfyrt en rakett mot Israel, skriver Jerusalem Post.

Flere palestinere skal ha blitt lettere skadet i angrepet, som skjedde like ved hotellet hvor Muhammad al-Emadi bor. Han er Qatars utsending til Gaza.

Som følge av rakettangrepet er også fiskesonen utenfor Gaza redusert til 10 nautiske mål. Det opplyser generalmajor Kamil Abu Rukun i COGAT, en avdeling i IDF som har kontakt med palestinere på Vestbredden og Gaza.

Raketten som ble avfyrt fra Gazastripen ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. To personer ble sendt til behandling på sykehus. En måtte behandles for sjokk mens en person ble lettere skadet i forbindelse med evakueringen til bomberom. IDF holder Hamas ansvarlig for raketter som avfyres fra Gaza.

Natt til onsdag forsøkte en bevæpnet terrorist å krysse grensen fra Gaza inn mot Israel. Personen ble oppdaget og angrepet med en drone, ifølge IDF.

Likevel har det den siste måneden vært relativt rolig i Sør-Israel, etter at det i midten av november ble avfyrt over 450 raketter mot Israel i løpet av drøyt 48-timer. Egypt har i lengre tid forsøkt å mekle fram en langvarig våpenhvile mellom Israel og terroristene på Gaza. Ifølge arabiske medier prøver Egypt å få partene til å bli enige om en 5-årig våpenhvile.

Forrige artikkelPrins Charles kommer på statsbesøk til Israel for første gang
Neste artikkelHvordan MIFF har formidlet israelernes argumenter i 100.000 timer i 2019
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.