Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF bombet våpenfabrikk på Gazastripen etter rakettangrep

Illustrasjonsfoto: Her blir en våpenfabrikk på Gazastripen bombet torsdag 19. desember. (Foto: Skjermdump video)
Natt til torsdag ble det avfyrt en rakett fra Gazastripen mot Israel.

Israelske jagerfly angrep tidlig torsdag morgen en av våpenfabrikkene til Hamas nord på Gazastripen, ifølge palestinske medier. Angrepet skjedde etter at det først ble avfyrt en rakett mot Israel, skriver Jerusalem Post.

Flere palestinere skal ha blitt lettere skadet i angrepet, som skjedde like ved hotellet hvor Muhammad al-Emadi bor. Han er Qatars utsending til Gaza.

Som følge av rakettangrepet er også fiskesonen utenfor Gaza redusert til 10 nautiske mål. Det opplyser generalmajor Kamil Abu Rukun i COGAT, en avdeling i IDF som har kontakt med palestinere på Vestbredden og Gaza.

Raketten som ble avfyrt fra Gazastripen ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. To personer ble sendt til behandling på sykehus. En måtte behandles for sjokk mens en person ble lettere skadet i forbindelse med evakueringen til bomberom. IDF holder Hamas ansvarlig for raketter som avfyres fra Gaza.

Natt til onsdag forsøkte en bevæpnet terrorist å krysse grensen fra Gaza inn mot Israel. Personen ble oppdaget og angrepet med en drone, ifølge IDF.

Likevel har det den siste måneden vært relativt rolig i Sør-Israel, etter at det i midten av november ble avfyrt over 450 raketter mot Israel i løpet av drøyt 48-timer. Egypt har i lengre tid forsøkt å mekle fram en langvarig våpenhvile mellom Israel og terroristene på Gaza. Ifølge arabiske medier prøver Egypt å få partene til å bli enige om en 5-årig våpenhvile.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart