Spedbarn skadet i rakettangrep

Tre raketter ble torsdag kveld avfyrt mot byen Sderot i Sør-Israel.

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Slik ser det ut når raketter avfyres fra Gazastripen mot Israel om natten. (Arkivfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Sent torsdag kveld ble det avfyrt tre raketter fra Gazastripen mot det sørlige Israel. To av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens en tredje rakett landet i et ubefolket område, skriver Times of Israel.

Ingen ble direkte skadet av rakettene, men en kvinne og hennes tre uker gamle spedbarn ble skadet i panikken som oppstod. Kvinnen skal ha falt og mistet barnet sitt da hun forsøkte å løpe i sikkerhet. Barnet skal ha slått hodet og pådratt seg moderate skader. Det tre uker gamle spedbarnet blir nå behandlet på Soroka-sykehuset i Beersheva. Moren ble lettere skadet.

Det har de to siste ukene vært en økt spenning i Sør-Israel. Også onsdag ble det avfyrt en rakett mot Israel. I tillegg har det vært flere tilfeller hvor det er sendt eksplosiver over grensen med bruk av ballonger. En av bombene var bygget inn i det som skulle se ut som en gavepakke. Det har også vært et tilfelle hvor en palestinsk snikskytter skjøt mot en IDF-post ved grensen.

Både etter torsdagens angrep og onsdagens angrep har det israelske forsvaret svart med å bombe flere Hamas-mål på Gazastripen.

Forrige artikkelHolder foredrag om Tempelplassen og Trumps plan på Israelkonferansen
Neste artikkel15,6% av italienerne tror ikke holocaust fant sted
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.