Prøvde å knivstikke politibetjent i Hebron

En palestiner ble pågrepet da han forsøkte å knivstikke en politibetjent.

Israelsk grensepoliti i nærheten av Makpelahulen i Hebron. (Illustrasjonsfoto: Det israelske politiet)

En palestinsk mann ble mandag arrestert etter å ha forsøkt å knivstikke en israelsk politibetjent nær Makpelahulen, som også kalles Patriarkenes grav, i Hebron på Vestbredden. Ingen personer kom til skade i terrorforsøket.

– Det ser ut til at ingen av styrkene våre ble skadet og at angriperen ble arrestert uten at et eneste skudd ble avfyrt, sier politiet i en pressemelding.

Også dagen før var det et forsøk på knivstikking mot politibetjenter i dette området. Politiet har derfor valgt å øke sikkerheten. Det har vært mange terrorangrep og forsøk på terrorangrep på dette stedet opp gjennom årene.

Makpelahulen regnes som jødedommens tredje helligste sted, etter Tempelhøyden og Vestmuren. Stedet skal inneholde gravene til nesten alle jødedommens stamfedre og stammødre: Abraham og Sara, Isak og Rebekka, Jakob og Lea. Rakel er ifølge tradisjonen begravet i Betlehem.

Det har de siste ukene vært økt spenning i både Israel og på Vestbredden. 6. februar var det tre terrorangrep i løpet av bare tolv timer.

Forrige artikkelGaza får rent drikkevann med israelsk teknologi
Neste artikkelFortsatt helt fastlåst i israelsk politikk
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.