21 raketter avfyrt mot Israel fra Gaza

Halvparten av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome.

Sikkerhetsledelsen i Israel er samlet i forsvarets hovedkvarter for å diskutere situasjonen. (Foto: Forsvarsdepartementet)

Palestinske terrorister på Gazastripen har søndag avfyrt 21 raketter mot det sørlige Israel. Halvparten av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, mens resten landet i ubefolkede områder, skriver Times of Israel.

Ifølge israelske helsemyndigheter er det ikke kommet meldinger om at noen er blitt direkte skadet av som følge av rakettangrepene, men flere har blitt behandlet for sjokk. Titusenvis av mennesker har måtte løpe i sikkerhet.

Rakettalarmen gikk flere ganger i byen Sderot og byen Ashkelon nord for Gaza. Terrorgruppen Islamsk Jihad sier de står bak rakettangrepene.

Rakettangrepene skjer etter at israelske soldater tidligere på dagen skjøt og drepte en terrorist fra Islamsk Jihad ved Gaza-grensen. Terroristen festet en bombe på grensegjerdet mot Israel da han ble drept av israelske styrker.

Statsminister Benjamin Netanyahu, forsvarsminister Naftali Bennett og ledere i de israelske sikkerhetstjenestene er søndag kveld samlet i forsvarets hovedkvarter for å diskutere hvordan de skal håndtere situasjonen videre.

Situasjonen er langt fra avklart. Søndag kveld kommer det meldinger om nye rakettangrep.

Forrige artikkelPrøvde å knivstikke fotgjengere i Jerusalem
Neste artikkelAngrep Islamsk Jihad i Syria og Gaza
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.