Angrep Islamsk Jihad i Syria og Gaza

Det israelske forsvaret angrep terrorgruppen etter at de avfyrte over 30 raketter.

Dette bildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus.
Dette illustrasjonsbildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Bildet er fra et israelsk angrep i mai 2018. Søndag angrep Israel mål utenfor byen igjen.

Det israelske forsvaret gjennomførte sent søndag flere gjengjeldelsesangrep mot den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad (PIJ) i både Syria og Gaza. Angrepene er et svar på at den Iran-støttede terrorgruppen avfyrte over 30 raketter mot sivilbefolkningen i Sør-Israel søndag, skriver Times of Israel.

– Israelske jagerfly angrep terrormål tilhørende terrorgruppen PIJ sør for Damaskus i Syria, i tillegg til dusinvis av PIJ-mål på Gazastripen, sier IDF.

Ifølge Islamsk Jihad skal to av terrorgruppens medlemmer være drept i de israelske luftangrepene. De sier videre at de vil svare på deres dødsfall.

Mandag formiddag kommer det meldinger om nye rakettangrep.

Det er sjeldent Israel erkjenner å ha gjennomført angrep inne i Syria, bortsett fra når det er gjengjeldelse av angrep som kommer fra Syria. Ifølge det israelske forsvaret var målet utenfor Damaskus en av hovedbasene til Islamsk Jihad i Syria. Denne basen skal de ha brukt til å produsere våpen.

Gjennom hele søndagen gikk rakettalarmen i områdene nær Gazastripen. Islamsk Jihad avfyrte over 30 raketter mot Sør-Israel. Rundt halvparten av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Det er ikke kommet meldinger om at noen ble fysisk skadet i disse angrepene, men splinter fra rakettene som ble skutt ned skal ha forårsaket materielle skader i flere byer.

På grunn av den spente situasjonen i sør er alle skoler i områdene nær Gazastripen stengt mandag, inkludert i byene Ashkelon, Sderot og Netivot. Det er også innført forbud mot store folkesamlinger i disse områdene. Innbyggerne har bare lov til å gå på jobb hvis det er tilgang på bomberom.

Forrige artikkel21 raketter avfyrt mot Israel fra Gaza
Neste artikkelBarnehage i Sderot truffet av rakett
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.