Angrep Islamsk Jihad i Syria og Gaza

Det israelske forsvaret angrep terrorgruppen etter at de avfyrte over 30 raketter.
Dette bildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus.
Dette illustrasjonsbildet fra en regime-vennlig kilde viser antiluftskyts som prøver å skyte ned israelske raketter utenfor den syriske hovedstaden Damaskus. Bildet er fra et israelsk angrep i mai 2018.

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Det israelske forsvaret gjennomførte sent søndag flere gjengjeldelsesangrep mot den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad (PIJ) i både Syria og Gaza. Angrepene er et svar på at den Iran-støttede terrorgruppen avfyrte over 30 raketter mot sivilbefolkningen i Sør-Israel søndag, skriver Times of Israel.

– Israelske jagerfly angrep terrormål tilhørende terrorgruppen PIJ sør for Damaskus i Syria, i tillegg til dusinvis av PIJ-mål på Gazastripen, sier IDF.

Ifølge Islamsk Jihad skal to av terrorgruppens medlemmer være drept i de israelske luftangrepene. De sier videre at de vil svare på deres dødsfall.

Mandag formiddag kommer det meldinger om nye rakettangrep.

Det er sjeldent Israel erkjenner å ha gjennomført angrep inne i Syria, bortsett fra når det er gjengjeldelse av angrep som kommer fra Syria. Ifølge det israelske forsvaret var målet utenfor Damaskus en av hovedbasene til Islamsk Jihad i Syria. Denne basen skal de ha brukt til å produsere våpen.

Gjennom hele søndagen gikk rakettalarmen i områdene nær Gazastripen. Islamsk Jihad avfyrte over 30 raketter mot Sør-Israel. Rundt halvparten av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Det er ikke kommet meldinger om at noen ble fysisk skadet i disse angrepene, men splinter fra rakettene som ble skutt ned skal ha forårsaket materielle skader i flere byer.

På grunn av den spente situasjonen i sør er alle skoler i områdene nær Gazastripen stengt mandag, inkludert i byene Ashkelon, Sderot og Netivot. Det er også innført forbud mot store folkesamlinger i disse områdene. Innbyggerne har bare lov til å gå på jobb hvis det er tilgang på bomberom.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise