IDF-sjefen frykter at konflikten kan eskalere

I løpet av mandagen er det avfyrt over 50 raketter fra Gazastripen mot Israel.

Det israelske forsvaret har gjennomført flere luftangrep mot terrormål på Gazastripen mandag. (Foto: Twitter)

Mandag kveld er det lite som tyder på at kamphandlingene mellom Israel og den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad på Gazastripen ser ut til å ende med det første. Fortsatt kommer det meldinger om nye rakettangrep, til tross for at det tidligere kom rapporter om at det var inngått en våpenhvile.

Det er nå avfyrt minst 50 raketter fra Gaza mot Israel i løpet av mandagen. Totalt er det avfyrt over 80 raketter siden søndag. Samtidig har det israelske forsvaret svart med å bombe en rekke terrormål tilhørende Islamsk Jihad på Gazastripen. Sjefen for det israelske forsvaret kommenterer situasjonen slik:

– Det er uklart om konflikten nærmer seg slutten eller har nådd toppen, om den vil eskalere eller dø ut, sier IDF-sjef Aviv Kochavi, ifølge Times of Israel.

Han mener situasjonen er svært skjør og kan eskalere til en større konflikt.

– Jeg tror ikke at vi er på vei dit, men det er ikke et ubetydelig antall operasjoner, til og med kriger, som i de siste 20 årene har startet slik – med en eskalering som har utviklet seg til noe mye større, forteller han videre.

Skoler og barnehager i områdene nær Gazastripen holdt stengt mandag. Den spente situasjonen i Sør-Israel gjør at de vil holde stengt også tirsdag. Mandag eksploderte en rakett på lekeområdet til en barnehage i Sderot.

Den siste runden med konflikt startet søndag, da israelske soldater skjøt og drepte en terrorist som festet en bombe på grensegjerdet mot Israel. Senere på dagen ble det avfyrt over 30 raketter mot Israel. Det israelske forsvaret svarte med å bombe mål fra Islamsk Jihad både i Syria og på Gazastripen.

Det er ikke kommet meldinger om at noen israelere er direkte skadet av rakettene, men flere er blitt behandlet for sjokk. Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned rundt 90% av rakettene på vei mot befolkede områder.

Forrige artikkelBarnehage i Sderot truffet av rakett
Neste artikkelRakettangrepene fra Gaza har stilnet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.