Israelsk-arabisk kvinne arrestert for å hjelpe Hamas

Aya Khatib (31) skal ha samlet inn og overført penger, utstyr og informasjon til Hamas på Gazastripen.
Aya Khatib. (Foto: Shin Bet)

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet kunngjorde lørdag 14. mars at de har arrestert og tatt inn til avhør den israelsk-arabiske kvinnen Aya Khatib (31). Hun mistenkes for at ha opptrådt som humanitær hjelpearbeider for nødlidende på Gazastripen, men i stedet misbrukt stillingen til å samle inn og overføre penger, utstyr og informasjon til terrorgruppen Hamas på Gazastripen, skriver Times of Israel.

Khatib ble arrestert 17. februar, men identiteten hennes og detaljer om saken ble først offentliggjort på lørdag.

Ifølge Shin Bet er Khatib gift, har to barn og kommer fra byen Ar’ara, som ligger i Wadi Ara i Nord-Israel. Hun skal ha blitt rekruttert av Gaza-mennene Mahmoud Falfal (29) fra Beit Lahiya, og Mahmoud Halawa (32), fra Jabaliya. De skal være aktive i Izz-ad Din al-Qassam Brigaden, også omtalt som den «militære avdelingen» av terrororganisasjonen Hamas.

Khatib skal ha overført mange hundretusen kroner til Hamas. Dermed lurte hun hjelpeorganisasjoner og uskyldige sivile som donerte penger til det de trodde var pasienter og nødlidende på Gazastripen, skriver Shin Bet på sin egen nettside. En del av pengene gikk direkte til finansiering av terroraktiviteter som for eksempel bygging av tunneler for angrep mot Israel.

Den underjordiske delen av barrieren skal forhindre slike terrortunneler inn på israelsk territorium. (Foto: Bjarte Bjellås)
Bildet viser en av angrepstunnelene som gikk inn i Israel fra Gazastripen. (Foto: Bjarte Bjellås)

I tillegg skal Khatib ha overført utstyr til Hamas, sa Shin Bet, uten å oppgi flere detaljer.

«Vår etterforskning tyder på at Khatib også har sendt etterretningsinformasjon til Hamas. Informasjonen inkluderte detaljer om det israelske forsvarets bevegelser under en av periodene med kamper på Gazastripen», sier Shin Bet.

Forrige uke demonstrerte et titalls israelsk-arabere utenfor domstolen i Haifa i solidaritet med Khatib, meldte Yedioth Ahronoth.

Demonstrantene viftet med fotografier av Khatib og barna hennes og bedyret hennes uskyld. En lignende demonstrasjon til støtte for kvinnen fant sted også for to uker siden. Da deltok også Knesset-medlem for den arabiske felleslisten, Yousef Jabareen.

Det er ikke første gang Shin Bet har arrestert israelske spioner. I januar avslørte sikkerhetstjenesten en spionring for Hamas som opererte i det sentrale Israel. Da ble to menn fra Gazastripen arrestert. Begge hadde fått muligheten for å flytte til Israel gjennom programmet for familiegjenforening ettersom de har israelske mødre.

Rika Sissi Greenberg har bidratt til denne artikkelen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise