Hadde planer om å bombe fotballstadion i Jerusalem

Men terroristene ble stanset av sikkerhetstjenesten Shin Bet.

Tre palestinere hadde planer om å gjennomføre et bombeangrep mot Teddy Stadium i Jerusalem. (Foto: Wikipedia)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet arresterte i forrige måned tre palestinske menn, som er mistenkt for å ha planlagt terrorangrep i Jerusalem og på Vestbredden. Blant annet hadde de planer om et bombeangrep mot Teddy Stadium i Jerusalem. Det er først nå at detaljene rundt pågripelsen blir offentliggjort, skriver Times of Israel.

Ifølge Shin Bet skal de tre medlemmene av terrorcellen – Ahmad Sajdaya, Muhammad Hammad og Umar Eid – opprinnelig hatt planer om å konstruere en bombe og sprenge den på Teddy Stadium i Jerusalem, en fotballstadion som tar over 30.000 tilskuere. De skal ha drevet med rekognosering og planlagt angrepet, fram til de innså at det ville være for vanskelig å gjennomføre på grunn av den strenge sikkerheten på stadion.

En av de siktede var til stede på en fotballkamp i desember for å dokumentere sikkerhetsoppbudet på stadion.

På grunn av koronaen spilles det ikke fotballkamper i Israel for øyeblikket, så det er usikkert når de hadde planer om å gjennomføre selve angrepet.

I stedet planla trioen å angripe israelske soldater på Vestbredden og skal ha planlagt flere angrep. Ifølge Shin Bet skal de tre mennene også ha bidratt i en rekke planlagte bombeangrep mot israelske soldater de siste årene.

Det er for øvrig ikke første gang det er avdekket planer om terrorangrep mot Teddy Stadium. I 2014 ble en større Hamas-celle pågrepet. De hadde planer om å gjennomføre «et større terrorangrep» på fotballstadionen.

Forrige artikkelDramatisk video av terrorangrep
Neste artikkelI denne byen er 75% arbeidsledige
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.