Første rakettangrep på 40 dager

Natt til onsdag ble det igjen avfyrt en rakett fra Gazastripen mot Israel.

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Slik ser det ut når raketter avfyres fra Gazastripen mot Israel. (Arkivfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.


Palestinske terrorister på Gazastripen avfyrte natt til onsdag en rakett mot Israel, som landet i et åpent område. Raketten forårsaket ingen skader eller ødeleggelser, skriver Times of Israel. Det er første gang på rundt 40 dager at det avfyres raketter fra Gaza. Forrige rakettangrep var i slutten av mars.

Det israelske forsvaret svarte med å beskyte tre Hamas-posisjoner med stridsvogner. Det har vært en nedgang i voldsbruken de siste månedene, med både Israel og palestinere fokusert på å bekjempe koronaviruset.

Israel og Hamas skal også være i forhandlinger om en fangeutveksling. Den palestinske terrorgruppen, som styrer Gazastripen, har to sivile israelere og levningene til to israelske soldater i sitt fangenskap. Forhandlingene rundt en fangeutveksling har gått framover de siste ukene, ifølge israelske kilder.

Forrige artikkel58 norske organisasjoner ber om fri strøm av våpen til islamistiske terrororganisasjoner
Neste artikkelAftenbladets kommentator treffer ikke spikeren på hodet
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.