Soldat skadet i bilterror på Vestbredden

Terroristen ble skutt og drept i angrepet.
Israelske sikkerhetsstyrker på stedet hvor terrorangrepet fant sted 14. mai. (Foto: Magen David Adom)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

En israelsk soldat ble skadet i bilterror på Vestbredden torsdag. Terroristen skal ha kjørt på soldaten med vilje, før han ble skutt og drept av en annen soldat på stedet, skriver nettavisen Times of Israel.

Ifølge det israelske forsvaret skal sjåføren ha akselerert og kjørt mot en gruppe soldater som stod ved en militærpost utenfor bosetningen Negohot.

Den sårede soldaten er fraktet til sykehus med som beskrives som moderate til alvorlige skader. Angrepet skjer i en tid med økt spenning på Vestbredden og dagen før Naqba-dagen. Nakba er det arabiske ordet for «katastrofe» og er arabernes syn på hva som skjedde da Israel fikk sin uavhengighet i 1948. Dette markeres hver 15. mai og fører ofte til voldelige sammenstøter.

Som nevnt er spenningen høy på Vestbredden. Tirsdag ble en israelsk soldat drept av en steinkaster under en arrestasjon utenfor byen Jenin. Onsdag ble en palestinsk tenåringer skutt og drept i sammenstøt, etter at det ble kastet steiner og brannbomber mot israelske soldater ved flyktningeleiren al-Fawar.

Denne bilen ble brukt av terroristen til å kjøre mot en gruppe israelske soldater. En soldat ble moderat skadet. (Foto: IDF)


Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise