IDF bombet Hamas-mål etter rakettangrep

Søndag kveld ble det avfyrt tre raketter mot Israel fra Gazastripen.
Illustrasjonsfoto: Her blir en våpenfabrikk på Gazastripen bombet torsdag 19. desember. (Foto: Skjermdump video)

Det israelske forsvaret bombet søndag natt flere Hamas-mål på Gazastripen, etter at terrorister på den palestinske enklaven tidligere på på dagen hadde skutt tre raketter inn mot det sørlige Israel, skriver Times of Israel.

Målene som Israel bombet skal blant annet ha vært underjordiske rakettutskytningsramper og observasjonsposter tilhørende Hamas.

Det israelske angrepet var et svar på at det søndag ble avfyrt tre raketter fra nord på Gazastripen inn mot det sørlige Israel. To av rakettene landet i åpne områder, mens den tredje raketten ble skutt av rakettforsvaret Iron Dome.

– Vi godtar ikke rakettangrep mot Sør-Israel, sa IDF-talsmann Hidai Zilberman etter at de tre rakettene var skutt mot Israel.

Det har vært usedvanlig stille i det sørlige Israel de siste månedene, blant annet på grunn av koronapandemien og pågående forhandlinger om en langvarig våpenhvile mellom Israel og Hamas. Men den siste tiden har spenningen begynt å blusse opp igjen, med terrorgrupper som lover motstand hvis Israel annekterer deler av Vestbredden.

Også i slutten av juni ble det avfyrt to raketter mot Israel fra Gaza.

Nattens hendelse er også omtalt av NTB. Vanligvis pleier deres overskrifter i slike situasjoner å være at «Israel bomber mål på Gazastripen» – uten å forklare at terroristene angrep Israel først. Her får de med at det dreier seg om et motangrep, at Israel angriper Hamas ETTER at Israel ble angrepet. La oss håpe dette er en ny og mer korrekt måte å dekke konflikten på fra NTB.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise