IDF bombet Hamas-mål etter rakettangrep

Søndag kveld ble det avfyrt tre raketter mot Israel fra Gazastripen.

Illustrasjonsfoto: Her blir en våpenfabrikk på Gazastripen bombet torsdag 19. desember. (Foto: Skjermdump video)

Det israelske forsvaret bombet søndag natt flere Hamas-mål på Gazastripen, etter at terrorister på den palestinske enklaven tidligere på på dagen hadde skutt tre raketter inn mot det sørlige Israel, skriver Times of Israel.

Målene som Israel bombet skal blant annet ha vært underjordiske rakettutskytningsramper og observasjonsposter tilhørende Hamas.

Det israelske angrepet var et svar på at det søndag ble avfyrt tre raketter fra nord på Gazastripen inn mot det sørlige Israel. To av rakettene landet i åpne områder, mens den tredje raketten ble skutt av rakettforsvaret Iron Dome.

– Vi godtar ikke rakettangrep mot Sør-Israel, sa IDF-talsmann Hidai Zilberman etter at de tre rakettene var skutt mot Israel.

Det har vært usedvanlig stille i det sørlige Israel de siste månedene, blant annet på grunn av koronapandemien og pågående forhandlinger om en langvarig våpenhvile mellom Israel og Hamas. Men den siste tiden har spenningen begynt å blusse opp igjen, med terrorgrupper som lover motstand hvis Israel annekterer deler av Vestbredden.

Også i slutten av juni ble det avfyrt to raketter mot Israel fra Gaza.

Nattens hendelse er også omtalt av NTB. Vanligvis pleier deres overskrifter i slike situasjoner å være at «Israel bomber mål på Gazastripen» – uten å forklare at terroristene angrep Israel først. Her får de med at det dreier seg om et motangrep, at Israel angriper Hamas ETTER at Israel ble angrepet. La oss håpe dette er en ny og mer korrekt måte å dekke konflikten på fra NTB.

Forrige artikkel– På grunn av amerikansk tilbaketrekning fra Midtøsten er det mer nødvendig enn før å sikre Israels østgrense
Neste artikkelIsraels første beduin ambassadør
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.