IDF bombet Hamas-mål etter rakettangrep

Illustrasjonsfoto: Her blir en våpenfabrikk på Gazastripen bombet torsdag 19. desember. (Foto: Skjermdump video)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Det israelske forsvaret bombet søndag natt flere Hamas-mål på Gazastripen, etter at terrorister på den palestinske enklaven tidligere på på dagen hadde skutt tre raketter inn mot det sørlige Israel, skriver Times of Israel.

Målene som Israel bombet skal blant annet ha vært underjordiske rakettutskytningsramper og observasjonsposter tilhørende Hamas.

Det israelske angrepet var et svar på at det søndag ble avfyrt tre raketter fra nord på Gazastripen inn mot det sørlige Israel. To av rakettene landet i åpne områder, mens den tredje raketten ble skutt av rakettforsvaret Iron Dome.

– Vi godtar ikke rakettangrep mot Sør-Israel, sa IDF-talsmann Hidai Zilberman etter at de tre rakettene var skutt mot Israel.

Det har vært usedvanlig stille i det sørlige Israel de siste månedene, blant annet på grunn av koronapandemien og pågående forhandlinger om en langvarig våpenhvile mellom Israel og Hamas. Men den siste tiden har spenningen begynt å blusse opp igjen, med terrorgrupper som lover motstand hvis Israel annekterer deler av Vestbredden.

Også i slutten av juni ble det avfyrt to raketter mot Israel fra Gaza.

Nattens hendelse er også omtalt av NTB. Vanligvis pleier deres overskrifter i slike situasjoner å være at «Israel bomber mål på Gazastripen» – uten å forklare at terroristene angrep Israel først. Her får de med at det dreier seg om et motangrep, at Israel angriper Hamas ETTER at Israel ble angrepet. La oss håpe dette er en ny og mer korrekt måte å dekke konflikten på fra NTB.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag