Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Sprengstoffballong funnet i Sør-Israel

De siste to årene har palestinere fra Gaza sendt blant annet droner, ballonger og kondomer fylt med sprengstoff inn over grensen til Israel. (Foto: Local Focus - Security Alerts @LocalFocus1)
De siste to årene har palestinere fra Gaza sendt blant annet droner, ballonger og kondomer fylt med sprengstoff inn over grensen til Israel. (Foto: Local Focus - Security Alerts @LocalFocus1)
Utallige brannballonger og sprengstoffballonger har blitt skutt inn i Israel de siste årene av terrorister på Gazastripen.

Et RPG-hode montert på ballonger ble mandag funnet i et landbruksområde i Eshkol-regionen i Sør-Israel, ifølge avisen Jerusalem Post.

IDF kom til stedet og foretok en kontrollert detonering.

I juni var det flere tilfeller av angrep med sprengstoffballonger og brennende ballonger, skutt inn i Israel fra Gazastripen. Angrepene ble utført av ballongenheten til «Etterkommere av Nasser» (Ahfad Al-Nasser) på Gazastripen, som truet Israel med flere angrep og advarte om at de kommende dagene ville være “begynnelsen på ​​helvete” for de israelerne som bor i nærheten av ​​Gazastripen.

De siste månedene har angrepene vært mer sporadiske – det endret seg kortvarig i løpet av juni, hvor antallet av ballongangrep falt igjen. I slutten av april var det også flere angrep og før det siste Knesset-valget i begynnelsen av mars kom det trusler om flere angrep. Les MIFF Danmarks artikkel om ballongangrep mot Israel i februar 2020 her.

Utallige brannballonger og sprengstoffballonger har i senere år blitt sendt inn i Israel av terrorister fra Gazastripen. På noen ballonger var det festet leketøy for å lokke israelske barn til å røre ved dem og bli sprengt i luften. Andre ballonger har antent store landbruksområder i Israel og forårsaket stor skade. Les MIFFs artikkel om det her

Israel har tidligere gjengjeldt ballongterror fra Gazastripen.

Artikkelen er skrevet av Rika Sissi Greenberg for miff.dk og bearbeidet for miff.no av Kjetil Ravn Hansen


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart