To unge jenter skadet i rakettangrep

For andre gang på få dager ble det avfyrt raketter fra Gazastripen.

Natt til fredag ble det avfyrt tolv raketter mot Israel fra Gazastripen. Et bolighus fikk store skader. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Spenningen i Sør-Israel fortsetter å stige etter at terrorister på Gazastripen sent tirsdag kveld avfyrte en rakett mot Israel. To jenter på ti og sju år ble skadet da de prøvde å løpe i sikkerhet i byen Ashkelon. Begge ble fraktet til sykehus med lettere skader. Raketten eksploderte i et øde område og forårsaket ingen direkte skader, skriver nettavisen Times of Israel.

Det er andre gang på få dager at det avfyres raketter fra Gazastripen. Søndag ble det skader på et bolighus i byen Sderot, da fragmenter av en Iron Dome-rakett, som skjøt ned de innkommende rakettene, traff boligen. En 58 år gammel mann ble lettere skadet.

I tillegg har det den siste tiden vært sendt flere hundre ballonger med eksplosiver og brennbart materiale over grensen. Bare i løpet av tirsdagen måtte brannvesenet slukke flere titalls branner. Totalt har det vært flere hundre branner den siste uken.

Tirsdag truet Hamas med å trappe opp konflikten med raketter.

Det israelske forsvaret svarte på gårsdagens rakettangrep med å bombe flere Hamas-mål natt til onsdag. Blant annet ble et anlegg som tilhørte terrorgruppens elitesoldater angrepet av israelske jagerfly. Israel holder Hamas ansvarlig for rakettangrepene og ballongterroren fra Gaza.

Både forsvarsminister Benny Gantz og statsminister Benjamin Netanyahu advarer Hamas om å trappe opp konflikten. Netanyahu sier Israel vil svare på ballongterroren på samme måte som med rakettangrep. Han frykter konflikten kan blusse opp.

– Vi forbereder oss på mulighetene for en ny runde, eller nye runder med konflikt. Jeg håper at vi ikke kommer dit, sa han i møte med lokalbefolkningen nær Gaza-grensen.

Denne videoen fra det Hamas-tilknyttede nyhetsbyrået Shebab skal angivelig vise israelske jagerfly som angriper Hamas-mål på Gaza:Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise