12 raketter avfyrt mot Israel i natt

Israelske jagerfly bombet fredag morgen mål på Gazastripen for tredje gang.
Natt til fredag ble det avfyrt tolv raketter mot Israel fra Gazastripen. Et bolighus fikk store skader. (Illustrasjonsfoto: IDF)
ISRAEL ER UNDER ANGREP!

Israelske jagerfly utførte gjennomførte fredag morgen en tredje runde med luftangrep mot mål på Gazastripen, som et svar på en rekke rakettangrep timer tidligere. Gjennom hele natten har det vært nye runder med rakettangrep og israelske svar på angrepene, skriver Times of Israel.

–  Vi holder Hamas ansvarlig for all terroraktivitet som kommer fra Gazastripen, sier det israelske forsvaret i en uttalelse fredag morgen.

Totalt 12 raketter skal være avfyrt fra Gazastripen mot Israel siden torsdag kveld. Seks av rakettene skal være skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome.

Et bolighus i byen Sderot fikk store skade i et av rakettangrepene. Bilder og videoer delt i sosiale medier viser at kjøkkenet i huset er totalt ødelagt, med knuste vinduer og store hull i vegger og tak.

–  Vi hørte ikke sirenen og plutselig kom det et kraftig smell. Vi løp ut av sengen og til bomberommet. Da vi kom ut så vi at alt var ødelagt. Hele kjøkkenet er sprengt. Sabbatsmiddagen er ødelagt, sier huseier Shlomo Malka.

Det israelske forsvaret skal ha bombet flere militære Hamas-mål. De skal også ha bombet et sementanlegg, som blir brukt til å produsere underjordiske terrortunneler, i tillegg til områder hvor det produseres raketter. Det er ikke kommet meldinger om skadde.

Det har den siste uken vært tre rakettangrep mot Israel, men nattens 12 raketter er en kraftig opptrapping av konflikten. I tillegg til rakettangrep sendes det også eksplosiver og brennbart materiale over grensen ved bruk av ballonger.

Ambulansetjenesten Magen David Adom sier tre personer er behandlet for sjokkskader i løpet av nattens angrep. I tillegg ble en kvinne lettere skadet da hun skadet seg på vei til bomberommet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nå frykter mange i Sør-Israel at konflikten vil trappes opp i løpet av helga.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise