13 raketter avfyrt fra Gazastripen

De første angrepene siden en uoffisiell fredsavtale i august.

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Slik ser det ut når raketter avfyres fra Gazastripen mot Israel om natten. (Arkivfoto: IDF)

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

Palestinske terrorister på Gazastripen avfyrte 13 raketter mot det sørlige Israel grytidlig onsdag morgen. Åtte av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Angrepet var tilsynelatende et svar på at Israel kvelden før hadde signert normaliseringsavtaler med Emiratene og Bahrain.

Det er usikkert hvor de fem rakettene som ikke ble stoppet av rakettforsvaret landet. Det er ikke kommet meldinger om skader, som indikerer at de trolig eksploderte i øde områder, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret svarte på rakettangrepene med å bombe Hamas-mål flere steder på Gazastripen.

Også sent tirsdag kveld ble det avfyrt raketter mot Israel. En av rakettene eksploderte i byen Ashdod og forårsaket store materielle skader. En 62 år gammel mann ble moderat skadet, mens en 28 år gammel mann ble lettere skadet.

Rakettangrepene er de første siden det ble inngåtte en uoffisiell våpenhvileavtale mellom Israel og terrorgruppene på Gazastripen i august. Det er også det største angrepet siden februar.

Forrige artikkelAbraham-avtalene: Israels fredsavtaler med Emiratene og Bahrain – full tekst
Neste artikkel700 MIFFere satte navnet sitt under gratulasjon for fredsavtalene
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Bjarte Bjellås ble journalist i MIFF fra 1. januar 2017. Etter journaliststudier jobbet han i Fædrelandsvennen og Vennesla Tidende.