13 raketter avfyrt fra Gazastripen

De første angrepene siden en uoffisiell fredsavtale i august.

Tre raketter er avfyrt mot Israel. To av dem ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. (Arkivfoto: IDF)
Slik ser det ut når raketter avfyres fra Gazastripen mot Israel om natten. (Arkivfoto: IDF)

Palestinske terrorister på Gazastripen avfyrte 13 raketter mot det sørlige Israel grytidlig onsdag morgen. Åtte av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome. Angrepet var tilsynelatende et svar på at Israel kvelden før hadde signert normaliseringsavtaler med Emiratene og Bahrain.

Det er usikkert hvor de fem rakettene som ikke ble stoppet av rakettforsvaret landet. Det er ikke kommet meldinger om skader, som indikerer at de trolig eksploderte i øde områder, skriver Times of Israel.

Det israelske forsvaret svarte på rakettangrepene med å bombe Hamas-mål flere steder på Gazastripen.

Også sent tirsdag kveld ble det avfyrt raketter mot Israel. En av rakettene eksploderte i byen Ashdod og forårsaket store materielle skader. En 62 år gammel mann ble moderat skadet, mens en 28 år gammel mann ble lettere skadet.

Rakettangrepene er de første siden det ble inngåtte en uoffisiell våpenhvileavtale mellom Israel og terrorgruppene på Gazastripen i august. Det er også det største angrepet siden februar.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise