Rekrutterte mindreårige til terror

To mindreårige pågrepet for terrorplanlegging på vegne av Hamas.
Noe av utstyret som ble konfiskert av sikkerhetstjenesten Shin Bet i forbindelse med pågripelsen. (Foto: Shin Bet)

Den palestinske terrorgruppen Hamas har rekruttert mindreårige på Vestbredden til å gjennomføre terrorangrep mot israelske sivile og soldater, ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet. I oktober ble to palestinske mindreårige, en av dem 16 år, pågrepet av Shin Bet, skriver Jerusalem Post.

I forbindelse med avhørene med de mindreårige ble det avdekket at de hadde blitt rekruttert av Hamas over internett til å gjennomføre terrorangrep. De hadde kontakt med en rekrutterer i Hamas gjennom flere ulike sosiale medier. Kontakten skal ha pågått i flere måneder.

– Etterforskningen illustrerer omfanget av Hamas sin endeløse innsats for å promotere terrorangrep og terrorinfrastruktur på Vestbredden, samtidig som de utnytter mindreårige og ødelegger for deres familier, sier Shin Bet.

De skal ha blitt rekruttert av Bilal Kardi, fra en egen cyber-avdeling i Hamas.

De to mindreårige håpet å motta våpen, ammunisjon, uniformer og penger til å utføre angrepet for. De planla å skyte eller kidnappe israelske borgere. De to pågrepne forsøkte også å produsere sin egen pipebombe, men de klarte ikke å produsere den i god nok kvalitet, ifølge Shin Bet.

Hamas lovet blant annet penger til de mindreårige hvis de utførte angrep.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise