Rekrutterte mindreårige til terror

To mindreårige pågrepet for terrorplanlegging på vegne av Hamas.
Noe av utstyret som ble konfiskert av sikkerhetstjenesten Shin Bet i forbindelse med pågripelsen. (Foto: Shin Bet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

Den palestinske terrorgruppen Hamas har rekruttert mindreårige på Vestbredden til å gjennomføre terrorangrep mot israelske sivile og soldater, ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet. I oktober ble to palestinske mindreårige, en av dem 16 år, pågrepet av Shin Bet, skriver Jerusalem Post.

I forbindelse med avhørene med de mindreårige ble det avdekket at de hadde blitt rekruttert av Hamas over internett til å gjennomføre terrorangrep. De hadde kontakt med en rekrutterer i Hamas gjennom flere ulike sosiale medier. Kontakten skal ha pågått i flere måneder.

– Etterforskningen illustrerer omfanget av Hamas sin endeløse innsats for å promotere terrorangrep og terrorinfrastruktur på Vestbredden, samtidig som de utnytter mindreårige og ødelegger for deres familier, sier Shin Bet.

De skal ha blitt rekruttert av Bilal Kardi, fra en egen cyber-avdeling i Hamas.

De to mindreårige håpet å motta våpen, ammunisjon, uniformer og penger til å utføre angrepet for. De planla å skyte eller kidnappe israelske borgere. De to pågrepne forsøkte også å produsere sin egen pipebombe, men de klarte ikke å produsere den i god nok kvalitet, ifølge Shin Bet.

Hamas lovet blant annet penger til de mindreårige hvis de utførte angrep.Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise