Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Rekrutterte mindreårige til terror

Noe av utstyret som ble konfiskert av sikkerhetstjenesten Shin Bet i forbindelse med pågripelsen. (Foto: Shin Bet)

Den palestinske terrorgruppen Hamas har rekruttert mindreårige på Vestbredden til å gjennomføre terrorangrep mot israelske sivile og soldater, ifølge den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet. I oktober ble to palestinske mindreårige, en av dem 16 år, pågrepet av Shin Bet, skriver Jerusalem Post.

I forbindelse med avhørene med de mindreårige ble det avdekket at de hadde blitt rekruttert av Hamas over internett til å gjennomføre terrorangrep. De hadde kontakt med en rekrutterer i Hamas gjennom flere ulike sosiale medier. Kontakten skal ha pågått i flere måneder.

– Etterforskningen illustrerer omfanget av Hamas sin endeløse innsats for å promotere terrorangrep og terrorinfrastruktur på Vestbredden, samtidig som de utnytter mindreårige og ødelegger for deres familier, sier Shin Bet.

De skal ha blitt rekruttert av Bilal Kardi, fra en egen cyber-avdeling i Hamas.

De to mindreårige håpet å motta våpen, ammunisjon, uniformer og penger til å utføre angrepet for. De planla å skyte eller kidnappe israelske borgere. De to pågrepne forsøkte også å produsere sin egen pipebombe, men de klarte ikke å produsere den i god nok kvalitet, ifølge Shin Bet.

Hamas lovet blant annet penger til de mindreårige hvis de utførte angrep.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart