Han drepte seksbarnsmoren Esther

Palestinske Mohammed Kabha skal ha drept den israelske kvinnen «som hevn».
40 år gamle Mohammed Kabha drepte seksbarnsmoren Esther Hogan fordi hun var jøde. (Foto: Shin Bet)

«Alle trenger å lese om Israel på miff.no.» Hvis du er enig, trenger vi deg som medlem av MIFF slik at skoleelever og andre kan få israelske perspektiver gratis tilgjengelig på norsk. Bare en liten brøkdel av våre nettgjester er medlemmer. Klikk her for å registrere deg nå (fra kr. 4,- per uke)

21. desember ble den israelske seksbarnsmoren Esther Hogan funnet brutalt drept i nærheten av bosetningen Tal Menashe på Vestbredden. 52-åringen hadde lagt ut på en joggetur, men kom aldri tilbake igjen. Etter en større leteaksjon ble hun funnet i skogen med store skader mot hodet.

Israelske sikkerhetsstyrker ble raskt sikre på at det dreide seg om terror.

Nå har den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet pågrepet den 40 år gamle palestineren Mohammed Kabha fra Jenin for drapet, skriver Yedioth Ahronot. Han skal ha sonet flere ganger tidligere i israelsk fengsel for terroraktivitet.

I avhør skal terroristen ha sagt at motivet for å drepe seksbarnsmoren var dødsfallet til Kamal Abu Waer, den første palestinske sikkerhetsfangen som fikk påvist korona i fengsel. Han døde senere som følge av komplikasjoner.

Kabha har forklart at han på ettermiddagen 20. desember oppdaget en jødisk kvinne, som viste seg å være Esther Horgan, som gikk alene i skogen hvor han smuglet sigaretter gjennom et hull i sikkerhetsgjerdet. Han gikk bort til Horgan og knuste hodet hennes med en stein, slik at hun døde.

Han løp fra stedet og gjemte seg i flere dager fra israelske sikkerhetsstyrker ved hjelp av venner og familie, før han til slutt ble pågrepet. Fire andre er siktet i saken, mistenkt for å ha hjulpet terroristen med å gjemme seg.

Seksbarnsmoren Esther Hogan ble funnet drept etter en joggetur i nærheten av bosetningen hvor hun bodde. (Foto: Privat)Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Ingen artikler å vise