Han drepte seksbarnsmoren Esther

Palestinske Mohammed Kabha skal ha drept den israelske kvinnen «som hevn».
40 år gamle Mohammed Kabha drepte seksbarnsmoren Esther Hogan fordi hun var jøde. (Foto: Shin Bet)

21. desember ble den israelske seksbarnsmoren Esther Hogan funnet brutalt drept i nærheten av bosetningen Tal Menashe på Vestbredden. 52-åringen hadde lagt ut på en joggetur, men kom aldri tilbake igjen. Etter en større leteaksjon ble hun funnet i skogen med store skader mot hodet.

Israelske sikkerhetsstyrker ble raskt sikre på at det dreide seg om terror.

Nå har den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet pågrepet den 40 år gamle palestineren Mohammed Kabha fra Jenin for drapet, skriver Yedioth Ahronot. Han skal ha sonet flere ganger tidligere i israelsk fengsel for terroraktivitet.

I avhør skal terroristen ha sagt at motivet for å drepe seksbarnsmoren var dødsfallet til Kamal Abu Waer, den første palestinske sikkerhetsfangen som fikk påvist korona i fengsel. Han døde senere som følge av komplikasjoner.

Kabha har forklart at han på ettermiddagen 20. desember oppdaget en jødisk kvinne, som viste seg å være Esther Horgan, som gikk alene i skogen hvor han smuglet sigaretter gjennom et hull i sikkerhetsgjerdet. Han gikk bort til Horgan og knuste hodet hennes med en stein, slik at hun døde.

Han løp fra stedet og gjemte seg i flere dager fra israelske sikkerhetsstyrker ved hjelp av venner og familie, før han til slutt ble pågrepet. Fire andre er siktet i saken, mistenkt for å ha hjulpet terroristen med å gjemme seg.

Seksbarnsmoren Esther Hogan ble funnet drept etter en joggetur i nærheten av bosetningen hvor hun bodde. (Foto: Privat)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise