36 raketter avfyrt fra Gazastripen

Det største rakettangrepet mot Israel på lang tid.
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. (Illustrasjonsfoto: IDF)
Rakettangrep fra Gaza mot Israel. Dette bildet er fra Gaza-krigen i 2014. (Illustrasjonsfoto: IDF)

Terrorister på Gazastripen avfyrte 36 raketter mot Israel natt til lørdag. Seks av rakettene ble skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, opplyser det israelske forsvaret.

Angrepet er det største siden 2019, men ingen israelere skal ha blitt fysisk skadet. Det er heller ikke kommet meldinger om store materielle skader.

Rakettalarmen gikk i en rekke israelske byer og lokalsamfunn i løpet av natten, inkludert Ashkelon, Sderot, Eshkol og flere andre steder.

Det israelske forsvaret svarte på angrepet med å bombe flere Hamas-mål på Gazastripen tidlig lørdag morgen, inkludert rakettutskytningsramper og underjordisk infrastruktur, skriver Times of Israel.

Angrepet kommer etter dager med spenning og sammenstøt i Jerusalem og på Vestbredden mellom palestinere og israelske sivile, i tillegg til sikkerhetsstyrker.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise