19-åring død etter terrorangrep

Yehuda Guetta og to andre tenåringer ble skutt mens de ventet på bussen.
Den 19 år gamle religiøse studenten Yehuda Guetta ble skutt og drept av en palestinsk terrorist 2. mai. (Foto: Privat)

19 år gamle Yehuda Guetta, som ble skutt i hodet i et skyteangrep på Vestbredden søndag 2. mai, er død av skadene han ble påført. Det melder sykehuset som behandlet ham i en pressemelding sendt natt til torsdag.

Mindre enn en time senere kunngjorde sikkerhetstjenesten Shin Bet at de hadde pågrepet den mistenkte terroristen bak skyteangrepet.

Guetta, som var fra Jerusalem, var en av tre 19 år gamle studenter som ble skutt fra en forbipasserende bil mens de stod på et busstopp. Alle de tre studerte ved et religiøst seminar i den nærliggende bosetningen Itamar.

Statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Benny Gantz har begge sendt ut sine kondolanser etter nyheten om Guettas dødsfall.

– Dette er en vanskelig tid for Guetta-familien og hele Israels nasjon er sammen med dem i sorgen deres, sier Netanyahu i en uttalelse.

De to andre som ble skadet i angrepet er 19 år gamle Benaya Peretz og 19 år gamle Amichai Hala. Peretz ble skutt i ryggen og tilstanden er fortsatt svært alvorlig. Hala ble kun lettere skadet og er utskrevet fra sykehuset.

Den pågrepne terroristen er identifisert som 44 år gamle Muntasir Shalabi. Han har trolig ingen bånd til noen terrorgrupper. Den palestinske terroristen er ifølge avisen Ha’aretz amerikansk statsborger og skal nylig ha returnert fra USA etter å ha bodd der i flere år. Avisen skriver at han hadde store økonomiske problemer etter å ha tapt penger på gambling.

44-åringen var trolig alene om å gjennomføre skyteangrepet, men flere personer er pågrepet for å ha hjulpet terroristen med å gjemme seg.

Angrepet skjedde samme dag som det var landesorg i Israel etter Meron-tragedien, hvor 45 mennesker mistet livet.

Helsepersonell og soldater på stedet hvor tre israelske tenåringer ble skutt av en palestinsk terrorist 2. mai. (Foto: MDA)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise