Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Rakettangrep mot Jerusalem og andre byer

En rakett har eksplodert i utkanten av Jerusalem. (Foto: Twitter)
Det israelske forsvaret sender forsterkninger til Gaza-grensen.

Mandag klokken 18.00 israelsk tid avfyrte terrorister på Gazastripen minst sju raketter mot Israels hovedstad Jerusalem og den nærliggende byen Beit Shemesh. En av rakettene landet like utenfor byen, skriver Times of Israel.

Det kommer meldinger om skader på at et bolighus i utkanten av Jerusalem.

Ikke lenge etterpå ble det avfyrt raketter mot en rekke andre byer, som Ashkelon og Sderot i Sør-Israel. Spesielt Sderot skal være under kraftige angrep.

En israeler ble lettere skadet da det ble avfyrt en anti-tank-missil mot bilen hans like ved grensen mot Gazastripen. Situasjonen er svært spent og det israelske forsvaret har sendt forsterkninger til grensen mot Gaza.

I tillegg til rakettangrep har det vært store opptøyer i Jerusalem gjennom hele dagen. På Tempelhøyden har hundrevis av palestinere kastet stein og skutt fyrverkeri mot politiet. Samtidig markeres Jerusalemdagen i byen, som er en feiring av gjenforeningen av Jerusalem i 1967. Etter planen skulle en marsj gå gjennom byen, men den er avlyst som følge av rakettangrepene.

Det er foreløpig ikke kommet meldinger om at noen er fysisk skadet av rakettene, men flere skal ha blitt skadet i panikken som oppstod. Rakettforsvaret Iron Dome skal ha skutt ned flere av rakettene på vei mot israelske sivile.

Det israelske forsvaret har svart på rakettangrepene med å bombe flere mål på Gazastripen. Offentlige tilfluktsrom er åpnet over store deler av Israel.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart