Flere boliger truffet av raketter i Ashkelon

Seks sivile er skadet. Det israelske forsvaret utelukker ikke en bakkeoperasjon på Gaza.
Seks mennesker ble skadet, to av dem moderat, da en rakett traff et boligkompleks i Ashkelon. (Foto: Magen David Adom)

Det israelske forsvaret sier over 300 raketter er blitt avfyrt fra Gazastripen mot Israel fra mandag kveld til tirsdag morgen. Flere titalls raketter er blitt skutt ned av rakettforsvaret Iron Dome, skriver Times of Israel.

Forsvaret sier de har svart på rakettangrepene med å bombe rundt 130 terrormål på Gazastripen, inkludert boligen til en av lederne i Hamas, etterretningshovedkvarteret til Hamas, to terrortunneler, rakettproduksjon og et lager.

Ifølge Hamas skal 24 palestinere være drept i de israelske angrepene. Det israelske forsvaret derimot sier at flere av de drepte på Gaza er drept av Hamas-raketter som landet inne på den palestinske enklaven. Det israelske forsvaret sier også at minst 15 av de drepte var Hamas-terrorister som avfyrte raketter mot Israel. Det er ventet nye rakettangrep fra Gaza gjennom tirsdagen.

IDF-talsmann Hidai Zilberman tror kamphandlingene vil vare i flere dager og sier forsvaret ikke utelukker en bakkeoperasjon på Gazastripen.

Tirsdag morgen skal flere boliger ha blitt truffet av raketter i byen Ashkelon med over 150.000 innbyggere. Et boligkompleks og en enebolig ble truffet. Minst seks personer skal være skadet i angrepet, tilstanden er alvorlig for en av dem.

Hamas har truet med å gjøre Ashkelon til «et helvete».

Så langt er 31 israelere skadet i rakettangrepene.

Denne saken oppdateres.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise