Rakettregnet fortsetter, IDF rammet ledende Hamas-terrorister

Rakettangrepene mot israelske byer fortsetter. I dag har det vært angrep mot byer som Ashkelon, Ashdod og Dimona.
Soldater fra Hamas deltar på en militærøvelse på Gazastripen i desember 2020. Målet var å forberede seg på krig mot Israel. I dag har Hamas en hærstyrke på rundt 30.000 tungt bevæpnede soldater, i tillegg til tusenvis av raketter.
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

For tredje dag på rad er israelske byer under rakettangrep fra Gaza. Fem israelere er drept av rakettangrepene inn mot israelske byer, en sjette israeler ble drept onsdag morgen da Hamas skjøt en panservernrakett mot en israelsk jeep i grenseområdet mot Gaza. Et stort antall israelere er skadet.

I et 20-talls israelske byer har arabiske innbyggere i landet benyttt den pågående krisen de siste dagene til å gå til angrep mot sine jødiske naboer. Angrepene har kommet i form av ildspåsettelse, vandalisering av eiendom og voldelige trusler. Episodene som har fått mest oppmerksomhet i Israel skjedde i Lod tirsdag 11. mai. Israels president Reuven Rivlin beskriver det som skjedde som “pogrom” utført av “en arabisk mob”. En araber som skal ha deltatt i vandaliseringen ble skutt og drept av en jødisk mann som påstår han skjøt i selvforsvar. Mannen er pågrepet i saken.

Det israelske forsvaret opplyser onsdag ettermiddag at de har rammet en gruppe medlemmer av Hamas sin øverste militærkommando, nære medarbeidere av terrorlederen Mohammed Deif. Israel har også fortsatt angrepene mot andre militære mål på Gaza-stripen. Omkring kl. 16.30 norsk tid skal sikkerhetsutvalget i regjeringen møtes for å ta stilling til videre operasjoner. Israels statsminister Benjamin Netanyahu varsler at det vil komme flere aksjoner mot Hamas.

Hamas-regimet på Gaza opplyser at 53 palestinere er drept. Blant dem skal 14 være barn og tre kvinner. Israelske talsmen sier noen av de drepte palestinerne mistet livet av raketter som palestinske terrorgrupper skjøt mot Israel, men som landet inne på Gaza. En stor andel av de drepte er terrorister som avfyrte raketter eller på annen måte striende Hamas-medlemmer eller stridende tilknyttet andre terrororganisasjoner.

– Vi har fyrt av hundre raketter mot Tel Aviv og andre byer, og vi er klar til å avfyre flere, sa en talsmann for Islamsk Jihad onsdag. Islamsk Jihad er den nest største terrorgruppen på Gaza-stripen.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise