100 raketter avfyrt mot Tel Aviv og andre byer

Hamas har tatt i bruk sin lengstrekkende rakett noensinne.
Siden mandag kveld er det avfyrt over 1600 raketter mot Israel. Sju personer er drept og titalls skadet. (Foto: MDA)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

For tredje dagen på rad er Israel under kraftige rakettangrep fra terrorister på Gazastripen. Torsdag ettermiddag ble det avfyrt rundt 100 raketter mot tett befolkede Tel Aviv og nærliggende områder. Også storbyen Beer Sheva ble angrepet. Minst fire mennesker er skadet i angrepet, inkludert en 7 år gammel gutt. Tilstanden til gutten er moderat, skriver Times of Israel.

Hamas har også avfyrt en rakett mot feriebyen Eilat ved Rødehavet, som ligger hele 250 kilometer fra Gazastripen. Det er den lengstrekkende raketten den palestinske terrorgruppen noen gang har skutt inn i Israel.

Like etter utskytingen sa Hamas at de hadde tatt i bruk en ny rakett som har muligheten til å treffe mål over hele Israel. Raketten er kalt Ayyash 250, oppkalt etter Yahya Ayyash, mannen som er kjent for å ha vært pådriveren for bruk av selvmordsbombing i den israelsk-palestinske konflikt.

Siden mandag kveld er det avfyrt over 1600 raketter mot sivilbefolkningen i Israel. Flere hundre av disse rakettene skal ha landet inne på Gazastripen. Flere skal ha ført til skader og dødsfall også på sivilbefolkningen på Gaza.

Sju israelere er drept og flere titalls skadet, mange alvorlig, i angrepene. 72 palestinere er drept i de israelske luftangrepene. Det israelske forsvaret opplyser om at flere titalls var terrorister fra Hamas og Islamsk Jihad.

Her ser du hvordan Hamas avfyrer raketter fra befolkede områder:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise