Våpenhvile nærmer seg, men enn så lenge fortsetter rakettangrepene

Bolig truffet av rakett i Ashkelon. En våpenhvile kan være på plass innen 24 timer.
En bolig i Ashkelon fikk store skader i et rakettangrep 20. mai. Heldigvis ble kun en person lettere skadet. (Foto: MDA)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

For ellevte dagen på rad fortsetter rakettangrepene fra Gaza mot Israel. Natt til torsdag fikk alle innbyggerne i Sør-Israel for første gang siden 10. mai flere timer med sammenhengende søvn uten å bli vekket av rakettalarmen. Men roen skulle ikke vare lenge. Torsdag morgen fortsatte rakettangrepene.

Senere på dagen kom det nye kraftige rakettangrep. Storbyer som Ashkelon og Beer Sheva er blitt angrepet, men også mindre lokalsamfunn langs Gaza-grensen. Også beduinlandsbyer i Negevørkenen er angrepet.

I Ashkelon ble en bolig truffet og en person ble moderat skadet.

Samtidig pågår det mekling og våpenhvileforhandlinger. En ikke navngitt israelsk tjenestemann sier til Walla news at de forventer et gjennombrudd i våpenhvileforhandlingene i løpet av det kommende døgnet.

Norske Tor Wennesland, som er FNs spesialutsending til Midtøsten, bidrar i forhandlingene sammen med Egypt. Wennesland skal ha reist til Doha i Qatar for å møte lederne i Hamas, som bor der.

Siden Hamas startet konflikten med å avfyre raketter mot Jerusalem 10. mai har 12 personer blitt drept i Israel, mens flere hundre er blitt skadet, mange kritisk og alvorlig. Over 4000 raketter er avfyrt mot Israel. Samtidig har over 200 personer blitt drept på Gazastripen, et flertall av dem terrorister fra Hamas og Islamsk Jihad, i israelske luftangrep.

Men også mange barn er blitt drept på Gaza. Mange blir også drept av Hamas sine egne raketter. Av de 4000 rakettene som er avfyrt mot Israel har rundt 700 av dem landet inne på Gazastripen. Blant annet ble åtte medlemmer av en palestinsk familie drept av en feilskutt Hamas-rakett.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise