Tallene for de arabiske pogromene mot jøder i Israel i mai 2021

Tallene for arabisk og jødisk vold.
Yigal Yehoshua
Yigal Yehoshua (56) ble drept av steinkastende arabere. (Foto: Privat, via Times of Israel)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Da Hamas startet krig mot Israel 10. mai, spredte samtidig voldelige arabiske opptøyer i Øst-Jersalem seg til en rekke israelske byer.

De verste episodene av vold skjedde i byen Lod, som ligger like ved Ben Gurion internasjonale flyplass. Av de omlag 80.000 innbyggerne er 30 prosent arabere. På kvelden 10. mai startet arabiske ekstremister å kaste steiner og brannbomber mot jødiske hjem, en skole og en synagoge og de angrep et sykehus. Det ble skutt mot voldsmennene, en araber ble drept og to skadet, og en jødisk mistenkt for skyteangrepet ble arrestert. Jødiske øyenvitner til hendelsen sier skytingen skjedde i selvforsvar.

11. mai var den jødiske mannen Yigal Yehosha (56) på vei hjem til sin bolig i Lod med bilen sin da han ble angrepet av steinkastende arabere. Bilen ble bombardert med steiner og han ble truffet i hodet. Yehosha døde av skadene seks dager senere.

I dagene som fulgte ble det meldt om “opprør, knivangrep, brannstiftelser, forsøk på innbrudd og skyteangrep” i byer som Beersheba, Rahat, Ramla, Lod, Nasiriyah, Tiberias, Jerusalem, Haifa og Akko.

I løpet av dagene volden i de israelske byene pågikk, var også jødiske ekstremister aktive. I Bat Yam utenfor Tel Aviv var det en særlig stygg episode hvor en araber ble dratt ut av bilen sin og banket opp. Minst seks av de involverte er siden arrestert, og angrepet ble fordømt av israelske politikere.

16. mai hadde israelske sikkerhetsstyrker i hovedsak fått kontroll på det arabiske opprøret. Denne dagen publiserte journalist Liran Levy i Walla News en oversikt som sammenligner arabisk og jødisk vold i de seks foregående dagene.

10 jødiske synagoger påtent.
0 muslimske moskeer påtent.

28 moskeer brukt til å lagre steiner og brannbomber.
0 synagoger brukt til å lagre steiner og brannbomber.

22 moskeer brukt til å lede opprørere.
0 synagoger brukt til å lede opprørere.

112 jødiske hjem påtent.
1 arabisk hjem påtent (av arabiske opprørere som trodde det tilhørte jøder).

386 jødiske hjem plyndret.
0 arabiske hjem plyndret.

673 jødiske hjem skadet.
13 arabiske hjem skadet.

849 jødiske biler påtent.
13 arabiske biler påtent.

5.018 steinangrep på ikke-involverte jøder
41 steinangrep på ikke-involverte arabere.

Per 19. mai hadde 1.319 personer blitt arrestert i opptøyene. Av disse var 159 jødiske. 170 personer hadde blitt tiltalt, av disse var 155 arabere og 15 jøder.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Forrige artikkelDerfor er så mange journalister Palestina-aktivister
Neste artikkel– Israel har ingen rett til å eksistere
Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i Med Israel for fred (MIFF). Myrland ble i 2020 kåret av The Algemeiner «topp hundre personer som positivt påvirket jødisk liv» og av Jewish News Syndicates «40 mest innflytelsesrike talsmenn for Israel i sosiale medier». Myrland utviklet nettstedet miff.no på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.

Ingen artikler å vise