Se hva politiet fant under ransakelse

Store mengder våpen ble beslaglagt fra et palestinsk hjem i Hebron.
Ti pistoler, fire rifler og masse annet våpenutstyr ble beslaglagt av politiet etter en ransakelse. (Foto: Politiet)

Det israelske politiet kunngjorde fredag 27. august at de hadde beslaglagt en stor mengde våpen våpen etter en ransakelse på Vestbredden. Ti pistoler, fire rifler og over 130 magasiner, våpensikter og masse våpendeler ble funnet inne i et palestinsk hjem nær Hebron, skriver Times of Israel.

Ingen mistenkte er pågrepet i forbindelse med beslaget, men politiet sier at etterforskningen pågår for å finne dem involvert i de ulovlige våpnene.

– Jeg må rose styrkenes arbeid. Denne operasjonen har ført til beslag av mange våpen som hadde stort potensiale til å forårsake fare for publikum og sikkerheten til våre styrker, sier distriktssjef i politiet Yossi Golan.

I løpet av året har rundt 200 skytevåpen, i tillegg til utstyr til montering av slike våpen, blitt beslaglagt på Vestbredden, opplyser det israelske politiet.

De siste årene har det israelske forsvaret og politiet slått ned på provisorisk palestinsk våpenproduksjon, i tillegg til beslag av mer konvensjonelle våpen som er blitt smuglet inn eller stjålet fra det israelske militæret.

Improviserte skytevåpen er relativt billige å produsere og derfor er det mange av dem på Vestbredden. Men masseproduserte, overlegne, våpen som M-4 eller M-16 angrepsrifler, er langt vanskeligere å få tak i og dermed også langt dyrere. De koster som regel flere titalls tusen kroner hver.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise