Seks terrorister rømte fra høysikkerhetsfengsel

Seks palestinske sikkerhetsfanger klarte å rømme fra fengselet.
En israelsk sikkerhetsvakt følger med fra vakttårnet på Gilboa-fengselet. Bildet er fra 2013. (Foto: Moshe Shai/Flash90)
 Etter valget 13. september 2021 får Norge det mest anti-israelske Stortinget noensinne. 
 For å fremme Israels sak ➡️ klikk her for å bli medlem i Med Israel for fred (MIFF) nå ⬅️

Israelske fengselsmyndigheter opplyser mandag morgen om at seks palestinske terrorister har rømt fra et høysikkerhetsfengsel nord i landet. Store sikkerhetsstyrker leter etter de rømte fangene, skriver Times of Israel.

De seks sikkerhetsfangene antas å ha flyktet fra Gilboa-fengselet nær Genesaretsjøen gjennom fengselets avløpssystem. Politiet fikk meldinger om mystiske personer som beveget seg i området rundt klokken 03 på natten. Trolig startet flukten fra fengslet rundt klokken 01.30 natt til mandag.

– Seks fanger flyktet gjennom en åpning som ble oppdaget i cellene deres, sier israelske fengselsmyndigheter.

Fire av rømlingene er dømt til livstid i fengsel på grunn av dødelige angrep mot israelere og alle anses for å være svært farlige. Tre av dem skal ha forsøkt å rømme fra fengselet også tidligere, ifølge israelske medier.

Fengselet holder nå på å sende alle de andre sikkerhetsfangene over til andre fengsler, for å unngå muligheten for at flere eventuelt skal rømme.

En av de rømte fangene er Zakaria Zubeidi, som tidligere var leder av Fatahs militære ving, al-Aqsa-martyrenes brigader, i Jenin. Han ble dømt for å ha vært involvert i flere dødelige angrep mot israelere. Også de fem andre kommer fra området rundt Jenin og er medlemmer av den palestinske terrorgruppen Islamsk Jihad. Fengselsflukten omtales som en av de mest alvorlige sikkerhetshendelsene i Israel i moderne tid.

Israelske myndigheter tror de seks vil forsøke å flykte til Jenin eller til Jordan. Det israelske militæret har satt opp kontrollpunkter flere steder.

Denne videoen viser hullet som ble oppdaget inne på en av cellene:

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise