Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

50 Hamas-terrorister pågrepet på Vestbredden

En stor celle med Hamas-terrorister er pågrepet på Vestbredden. Dette bildet er fra en tidligere aksjon. (Foto: IDF)
Terrorcellen hadde kommet langt i planleggingen av store terrorangrep mot Israel.

Israelske sikkerhetsstyrker har pågrepet flere titalls medlemmer av en Hamas-celle som hadde kommet langt i planleggingen av store terrorangrep mot israelske mål på Vestbredden og i Jerusalem, skriver Times of Israel.

Ifølge sikkerhetstjenesten Shin Bet ble over 50 Hamas-terrorister pågrepet over hele Vestbredden. Store mengder våpen ble beslaglagt i aksjonen, inkludert materialene til å kunne lage fire bombebelter til selvmordsangrep.

Arbeidet med å avdekke den store terrorcellen har pågått i månedsvis og kom først til syne i september, da de første arrestasjonene startet. En av arrestasjonene endte med en skuddveksling hvor to israelske soldater ble alvorlig skadet og flere mistenkte Hamas-terrorister ble skutt og drept.

Shin Bet sier Hamas-cellen ble ledet av Saleh al-Arouri, en høytstående leder av terrorgruppen på Vestbredden, og Zacharia Najib. Sistnevnte var en av Hamas-terroristene som ble sluppet fri fra israelsk fengsel i 2011 i forbindelse med fangeutvekslingen for den kidnappede soldaten Gilad Shalit. Najib ble forvist til Tyrkia, hvor han fortsetter å operere på vegne av Hamas.

Al-Arouri skal ha investert hundretusenvis av kroner i cellens aktiviteter og lovet i tillegg en premie på over åtte millioner kroner til den som klarte å gjennomføre en suksessfull kidnapping en av israeler.

Pågripelsene skjer en dag etter at en Hamas-terrorist skjøt fem personer i Gamlebyen i Jerusalem. 26 år gamle Eliyahu Kay ble drept i angrepet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart