Tusenvis deltok i begravelsen til terroroffer

26 år gamle Eliyahu Kay ble mandag begravet i Jerusalem.
Flere tusen deltok i begravelsen til 26 år gamle Eliyahu David Kay, som ble drept i et terrorangrep. (Foto: Flash90)

Tusenvis av mennesker deltok mandag i begravelsen til Eliyahu Kay (26), som ble skutt og drept i et terrorangrep i Jerusalem dagen før. Kay ble i begravelsen hyllet for sin energiske vilje til å bidra til staten Israel.

Kay, som hadde immigrert til Israel fra Sør-Afrika, var ansatt som guide ved Vestmuren. Han var på vei til jobb da han ble skutt og drept av Hamas-terroristen Abu Shkhaydam. Fire andre ble skadet i angrepet.

Diaspora-minister Nachman Shai, kulturminister Chili Tropper og den askenasiske sjefsrabbineren Rabbi David Lau var blant dem som deltok i begravelsen. Shai lovet at regjeringen vil gjøre alt for å ta de ansvarlige.

– Elis historie er historien om Israel på sitt beste. Israel takker deg i dag. Vi lover å fortsette å vokse og blomstre, så dette stedet alltid vil være et hjem for Israels folk, sa Shai, som lovet å kjempe mot terror hver eneste dag.

Den israelske ministeren sa også at 26-åringen var «den beste av de beste».

26 år gamle Eliyahu Kay ble drept i et terrorangrep i Jerusalem søndag 21. november. (Foto: Privat)

Eliyahus bror Kasriel Kay oppfordret de mange tusen fremmøtte til å hedre brorens minne med å gjøre det beste ut av livene sine.

– Det er ingen grunn til å være trist på hans vegne. Han har fred. Min oldefar Eliyahu venter på ham [i himmelen], kong David venter på ham og de vil ta vare på ham, sa Kasriel, som la til at broren alltid hadde ønsket å bidra til Israel.

Før han begynte å arbeide som guide ved Vestmuren hadde Kay jobbet som frivillig i kibbutz Nirimi det sørlige Israel i nesten et år. Han var en såkalt lone soldier (soldater som drar til Israel for å tjenestegjøre uten å ha familie der) frem til august 2019. Foreldrene flyttet etter ham til Israel i år.

På Gazastripen feiret Hamas terrorangrepet med å dele ut godteri.

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise