Bruker terrorangrep til å oppmuntre til mer terror

Den siste tiden har det vært flere terrorangrep i Jerusalem. Terrororganisasjoner håper på flere.
Israelere har tent lys formet som en davidstjerne på stedet hvor en 26 år gammel jødisk mann ble skutt og drept av en palestinsk terrorist 21. november 2021 i Gamlebyen i Jerusalem. Fire andre ble skadet i angrepet. (Foto: Flash90)

Søndag 21. november gikk Hamas-terroristen Fadi Abu Shkhaydam til angrep med maskinpistol i Gamlebyen i Jerusalem. Den 26 år gamle israelske sivilpersonen Eliyahu Kay ble drept og fire andre ble skadet i angrepet. Den palestinske terrororganisasjonen Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) hyller angrepet som «heroisk» og glorifiserer terroristen som en «ridder», skriver organisasjonen Palestinian Media Watch (PMW).

Etter terrorangrepet har PFLP oppfordret andre palestinere til å «eskalere motstanden», kopiere terrorangrepet og «lære av eksempelet med den selvoppofrende krigeren som drepte bosetteren», som de kaller israelere.

PFLP bemerker at økningen i heroiske operasjoner [terrorangrep, red.anm.] i okkuperte Jerusalem et bevis på at det palestinske folket og dets unge mennesker er fast bestemt på å bekjempe okkupasjonen og forkaste den. PFLP oppfordrer massene av vårt folk og alle levende krefter om å eskalere motstanden og konfrontasjonen med okkupasjonen, og lære av eksemplet med den selvoppofrende krigeren som skjøt bosetterne som stjeler vårt land.

Publisert av det palestinske nyhetsbyrået Ma’an, den 21. november 2021

Fadi Abu Shkhaydam ble skutt og drept av israelsk politi under angrepet, men ikke før han selv hadde rukket å skadet fire og drepe en israeler.

Økningen referer til flere nylige terrorangrep i Jerusalem. 17. november, bare noen dager før Fadi Abu Shkhaydam skjøt fem personer, gikk 16 år gamle Omar Ibrahim Abu Asab til angrep med kniv og skadet to israelske politibetjenter. Også det angrepet skjedde i Gamlebyen i Jerusalem. 16-åringen ble drept i angrepet. PFLP skryter også av dette terrorangrepet og kaller «operasjonen» for «heroisk» og en del av «vårt folks revolusjon».

Folkefronten for Palestinas frigjøring (PFLP) hyller den heroiske operasjonen [knivstikkingen av to personer, red. anm.]. Vi understreker at dette er passende respons og at dette er måten vi kan bli kvitt okkupantene og bosetterne på. Det er slik vi bekjemper okkupasjonens forbrytelser og deres planer mot vårt folk og hellige steder. PFLP understreker at slike operasjoner nok en gang beviser at vårt folks revolusjon fortsetter, øker i styrke og blir mer og mer kvalitativ for hver dag som går.

Publisert av det palestinske nyhetsbyrået Donia Al-Watan, 17. november 2021

Etter terrorangrepet 21. november har det dukket opp flere videoer av terroristen og Hamas-medlemmet Fadi Abu Shkhaydam, som holdt taler i moskeer på Vestbredden. I en tale han holdt i den tiden seks palestinske terrorister rømte fra et israelske fengsel tidligere i år, hyllet han terroristene og ba alle palestinere om «å støtte dem med alle mulige midler».

Våre løver i fengsel har ofret det beste av sin ungdom og det beste av sitt liv. De fortjener å motta kun storhet, takknemlighet og respekt fra oss. Vi må ta vare på deres familier til de kommer for å leve blant oss igjen som kjære og ærede mennesker, om Allah vil. Vi må støtte dem med alt vi har til vår disposisjon.

Terroristen Fadi Abu Shkhaydam i en tale publisert på YouTube.

I en video, som har fått tittelen «ordene til martyren Fadi Abu Shkhaydam før hans død som martyr», viser hvordan terroristen snakker til folk om «heltemot», som han definerer som «å stå opp mot undertrykkerne».

Palestinske myndigheter hvitvasket angriperen ved å bruke terminlogi som fremstilte terroristen som et uskyldig offer for «okkupasjonen», mens de israelske ofrene ble fremstilt som om de gjorde noe galt. På Gazastripen kom Hamas og PFLP med en felles uttalelse hvor de glorifiserte terroristen som «en heroisk martyr» og hvor de «ønsket den heroiske operasjonen velkommen».

I tråd med PA-politikken om uttrykke glede når palestinere dør som «martyrer» mens de angriper israelere, skrev en av sønnene til terroristen på Facebook at han var glad for å være «sønnen til en martyr».

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise