Israelsk sikkerhetsvakt alvorlig skadet i bilterror

De siste ukene har det vært flere terrorangrep. - En ny bølge med terror, sier tidligere IDF-sjef.
En israelsk sikkerhetsvakt ble alvorlig skadet da en terrorist kjørte på ham med en bil. (Foto: Forsvarsdepartementet)

En israelsk sikkerhetsvakt ble alvorlig skadet i et terrorangrep ved kontrollpunktet Te’enim på Vestbredden tidlig mandag morgen. En 16 år gammel palestiner skal ha kjørt en bil med høy fart rett på sikkerhetsvakten.

Sikkerhetsvakten i 30-årene ble fraktet til sykehus i Jerusalem med alvorlige skader, med skader på kropp og hodet. Tilstanden er alvorlig, men stabil. Den 16 år gamle terroristen, som kom fra Nablus, ble skutt og drept.

– Dette er et alvorlig angrep og vi ønsker den skadde sikkerhetsvakten en rask bedring. Sikkerhetsvaktene på stedet reagerte raskt, akkurat som vi har lært dem, med å treffe terroristen og få avsluttet angrepet i løpet av sekunder, sier Amir Eshel, direktør i det israelske forsvarsdepartementet.

– Vi etterforsker omstendighetene rundt hendelsen og vil vurdere å gjøre ytterligere skritt for å forbedre sikkerheten til sikkerhetsvaktene, sier han.

Bilangrepet skjer bare en dag etter at en palestinsk mann knivstakk en ultraortodoks jøde utenfor Gamlebyen i Jerusalem. Terroristen forsøkte også å knivstikke en politimann som kom til stedet, før han ble skutt og drept.

Det har også vært flere andre terrorangrep de siste ukene. 17. november gikk en annen 16 år gammel palestiner til angrep med kniv på to politibetjenter i Gamlebyen i Jerusalem. Terroristen ble skutt og drept i angrepet. Noen dager senere, søndag 21. november, gikk Hamas-terroristen Fadi Abu Shkhaydam til angrep med maskinpistol i det samme området.

Den 26 år gamle israelske sivilpersonen Eliyahu Kay ble drept og fire andre ble skadet i angrepet. Palestinske terrorgrupper har brukt hendelsene til å oppmuntre til mer terror. De ønsker en eskalering i antall terrorangrep.

Tidligere IDF-sjef Moshe «Bogie» Ya’alon sier etter mandagens terrorangrep at Israel nå er «midt i en ny bølge av individuell terrorisme». Han sier unge palestinere blir hjernevasket av terrorgrupper til å utføre slike angrep.

– 16-åringen som utførte bilangrepet i dag tidlig tok en beslutning etter å ha blitt fyrt opp av hatet som finnes på nettet, sier den tidligere IDF-sjefen.

De mange angrepene har gjort at forsvarsminister Benny Gantz har bedt de israelske styrkene om å være i høy beredskap, skriver Times of Israel.

Avraham Elmaleh ble knivstukket av en palestinsk terrorist, men overlevde. Her fotografert på sykehuset 4. desember 2021. (Foto: Flash90)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise