Kvinne med barnevogn knivstukket i Jerusalem

Kvinnen skulle levere barna sine på skolen da hun ble knivstukket av en palestinsk tenåring.
Politi og medisinsk personell på stedet hvor en kvinne ble knivstukket 8. desember 2021. (Foto: Hatzalah)

En israelsk kvinne ble knivstukket og ryggen og lettere skadet nær nabolaget Sheikh Jarrah i Øst-Jerusalem, i det politiet mistenker dreier seg om nok et terrorangrep. En tenåringsjente som er mistenkt for å stå bak angrepet ble etter kort tid pågrepet på en skole i nærheten, skriver Times of Israel.

Store politistyrker ble sendt til stedet og et omfattende søk etter den mistenkte ble iverksatt, blant annet ved bruk av helikopter, opplyser politiet.

Ifølge politiet skal tenåringsjenta ha knivstukket kvinnen i ryggen før hun løp fra stedet. Det har den siste tiden vært flere slike angrep i Jerusalem.

– Vi er inne i en periode hvor vi har sett en rekke hendelser som dette i Jerusalem-området, sier politiets talsperson etter angrepet, med henvisning til en rekke knivangrep i Jerusalem og nær Gamlebyen de siste ukene.

Offeret, en 26 år gammel kvinne, ble fraktet til et nærliggende sykehus for behandling. Det ble først meldt at hun var alvorlig skadet, men sykehuset opplyser om at hun er lettere skadet og ved bevissthet. Den israelske kvinnen skal ha blitt knivstukket mens hun fulgte sine barn til en skole i nærheten. Hun skal også ha trillet på en barnevogn da hun ble angrepet.

Kvinnens barn skal ikke ha blitt fysisk skadet i terrorangrepet. Dette er det tredje terrorangrepet på kort tid. Mandag ble en israelsk sikkerhetsvakt alvorlig skadet da en terrorist kjørte på ham med en bil ved et kontrollpunkt på Vestbredden, mens en ultraortodoks mann i 20-årene lørdag ble knivstukket av en palestinsk terrorist utenfor Gamlebyen i Jerusalem.

Det har også vært flere andre terrorangrep den siste tiden. 17. november gikk en annen 16 år gammel palestiner til angrep med kniv på to politibetjenter i Gamlebyen i Jerusalem. Terroristen ble skutt og drept i angrepet. Noen dager senere, søndag 21. november, gikk Hamas-terroristen Fadi Abu Shkhaydam til angrep med maskinpistol i det samme området.

Tidligere IDF-sjef Moshe «Bogie» Ya’alon sier de mange terrorangrepene viser at Israel nå er «midt i en ny bølge av individuell terrorisme». Han sier unge palestinere blir hjernevasket av terrorgrupper til å utføre slike angrep. I tre av de fem siste terrorangrepene har terroristene vært tenåringer.

Denne kniven ble brukt til å angripe en israelsk småbarnsmor med, da hun leverte barna på skolen. (Foto: Politiet)

---------

Dersom du savner kommentarfelt for Facebook her under artikkelen, er dette dessverre utenfor MIFFs kontroll. Det kan skyldes din nettleser, innstillinger på din nettleser og/ eller innstillinger i din Facebook-bruker. Kommentarer kan sendes til post@miff.no, eller legges inn på MIFFs Facebook-side.

Lettlest bok på 144 sider - perfekt gave til tenåringer og unge voksne som trenger å få en god smak av Israel.
Bestill den nye boken Israelernes overlevelseskraft

Det er superenkelt å gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Klikk bildet og gi en gave med din mobiltelefon på noen få sekunder. Belastes din neste mobilfaktura.       


Du kan også gi en gave med å sende kodeordet GAVE med SMS til 1948. Standard 250 kroner, skriv eventuelt annet beløp etter GAVE i meldingen. 

Ingen artikler å vise