Ingen norske Palestina-venner kjenner en palestinsk leder som støtter to stater for to folk

Hva er det største hinderet for fred mellom israelere og palestinere?

Ingen norske Palestina-venner kjenner en palestinsk leder som støtter to stater for to folk.
Ingen norske Palestina-venner kjenner en palestinsk leder som støtter to stater for to folk.

Før du leser videre, vil vi takke deg som er medlem av MIFF og gjør det mulig for oss å drive dette nettstedet. Er du ikke medlem ennå, vil vi invitere deg til å betale kontingent for 2021 nå. Da gir vi deg resten av år 2020 gratis.

I 1947 anbefalte et flertall i FNs generalforsamling at landområdet mellom Middelhavet og Jordan-elven deles i en jødisk og en arabisk stat. En slik deling har fortsatt betydelig internasjonal støtte, og det er den offisielle norske politikken: Målet er «Israel og Palestina», som «lever side om side i fred».

Sponset med dine skattepenger reiser hundrevis av nordmenn hvert år på besøk til palestinerne. Store norske organisasjoner mottar over hundre millioner kroner årlig som skal gå til bistand for palestinerne, og det offisielle målet med bistanden er en «fredsløsning med to stater».

Fra november 2016 har Med Israel for fred (MIFF) henvendt oss til disse palestinernes venner i Norge. Spørsmålet har vært ganske enkelt: Er det noen av dere som kan gi oss navn på palestinske politikere, samfunnsledere, journalister, partier etc. som offentlig har tatt til orde med anerkjennelse av Israel som et nasjonalt hjemland for det jødiske folk?

Tusenvis av nordmenn reiser jevnlig til Gaza eller Vestbredden, og kjenner det palestinske samfunnet bedre enn oss i MIFF. Tusenvis av nordmenn kan etterlyse eksempler fra palestinere de kjenner gjennom sosiale medier.

I løpet av de 30 månedene som har gått har tusenvis av norske Palestina-venner sett denne utfordringen på MIFFs nettside og i MIFFs sosiale medier. Det har ikke kommet et eneste forslag til navn. Konklusjonen er klar: Ingen norske Palestina-venner kjenner en palestinsk leder som støtter to stater for to folk.

PS! En god del av den pro-palestinske bevegelsen i Norge støtter helt åpent en politikk der verdens eneste jødiske stat blir borte. De heier fram arabisk stat nummer 22 og muslimsk stat nummer 57, men staten Israel skal presses til å åpne grensene for millioner av palestinere slik at statens jødiske karakter blir utslettet. Dessverre blir norsk bistand til palestinerne kanalisert også gjennom slike organisasjoner.

Forrige artikkelNRKs sjakkekspert: – Boikotten av Israel er idiotisk
Neste artikkelUtenriksministeren tar feil om Israels «internasjonalt anerkjente grenser»
Vi ønsker deg velkommen til å kommentere artikkelen!

Med Israel for fred (MIFF) har i våre nettforum og kommentarfelt gitt ytringsfrihet for medlemmer og motstandere siden 2001. Skriv innlegg med ditt egentlige navn og hold deg til saken. Sjikane er uakseptabelt. Unngå all form for spamming. Brudd på retningslinjer vil medføre sletting av kommentarer eller utestengelse. Vennlig hilsen Conrad Myrland, daglig leder og nettredaktør

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israel

Belastes neste mobilregning

Hjertelig takk for din støtte!

Belastes neste mobilregning

Gi gave til bankkonto 78770654539 dersom du ønsker skattefradrag

Conrad Myrland (f. 1979) er daglig leder og ansvarlig redaktør i MIFF. Han utviklet nettstedet på sin fritid fra januar 2001 til juli 2007. Fra august 2007 har Myrland arbeidet fulltid for MIFF. Myrland har utdannelse i økonomi og administrasjon fra Høgskolen i Stavanger og internett-studier ved Curtin University of Technology, Perth, Australia. I perioden 2001-2005 var han fungerende redaktør, deskansvarlig og journalist i lokalavisen Solabladet. Myrland har vært medarbeider for MIFFs medlemsavis Midtøsten i fokus siden 1995.